Image

Skanska säljer kontorsbyggnad i Prag

Transaktioner Skanska har sålt kontorsbyggnaden Five i Prag för cirka 480 miljoner kronor.
Publicerad den 22 Juni 2017
Annons
Image
Five i Prag. Bild: Skanska
Five i Prag.

Köpare är en fastighetsfond förvaltad av Triuva Kapitalverwaltungsgesellschaft. Tillträde till fastigheten sker under det fjärde kvartalet 2017.

Five, som har en total uthyrningsbar yta på 14 400 kvadratmeter, togs i bruk i april 2017 och är redan fullt uthyrd.

Kontorshuset ligger nära And?l, en av de mest trafikerade och mest populära platserna för kontor och butiker i distriktet Prag 5. Five har många gröna lösningar och förväntas få Leed Platinum-certifiering.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Riksbankens dystra analys av fastighetssektorn

Ekonomi/Finansiering I sin senaste finansiella stabilitetsrapport som presenterades under tisdagen målar Riksbanken upp en potentiellt dyster framtid för fastighetsbolagen, där de svenska bankernas stora och ökande utlåning till kommersiella fastighetsföretag utgör en betydande sårbarhet för bolagen och det finansiella systemet. Fastighetssverige har gått igenom rapporten och hittar en sammantaget negativ analys av fastighetssektorn som pekas ut som särskilt känslig för stigande räntor.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige