Image
Bild: Skanska

Skanska prisas för ”Skandinaviens grönaste tak”

Event Skanskas kontor på Drottningtorget i Malmö har tilldelats Scandinavian Green Roof Award 2011.
Publicerad den 28 Oktober 2011
Bild: Skanska
Bild: Therese Aronsson
Bild: Therese Aronsson
Skanska prisas för \\ Bild: Therese Aronsson
Skanska prisas för \\

Kontoret som fått utmärkelsen har ett sedumtak och en sedumterrass på cirka 700 kvadratmeter.

Fördelen med grönskande tak är bland annat att de tar hand om regnvattnet och kan bidra till den biologiska mångfalden i städerna.

Det finns också ekonomiska fördelar. Takmaterialet har bättre livslängd än konventionella tak och kostnaderna för uppvärmning och kylning minskar genom att de isolerar bra. Fler gröna ytor minskar också kostnaderna för dränering och regnvattnet belastar inte reningsverken i onödan.

Taket och terrassen är en del av att Skanskas kontor är miljöcertifierat enligt Leed Platina, den högsta certifieringen.

– Vi är i Malmö ledande på gröna tak i Sverige och vi är glada att företag inom byggsektorn också ligger i framkant på området. Det känns därför särskilt angeläget att ge utmärkelsen till Skanska, som länge haft en ambitiös miljöstrategi och som nu belönas för sitt gröna tak-kontor på Drottningtorget, sa Lari Pitkä-Kangas, kommunalråd i Malmö, när han delade ut priset till Skanska.

– Vi är oerhört glada för utmärkelsen. Det här är ett led i vårt arbete att bli det ledande gröna byggföretaget. Självfallet vill vi föregå som ett gott exempel och har därför miljöcertifierat fastigheten och dess verksamhet, säger Magnus Persson, regionchef Skanska.

Scandinavian Green Roof Association är en ideell förening som samlar kunskap och sprider information om gröna tak. Föreningen har sedan år 2000 delat ut utmärkelsens Scandinavian Green Roof Award. De samordnar också forskning och ger i samarbete med Malmö Högskola även en universitetskurs om gröna tak.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Startbesked för över 500 bostäder i Biskopsgården

Bostäder Framtiden Byggutveckling väntas få positivt planbesked för över 500 nya bostäder samt ytterligare olika verksamheter i Biskopsgården.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige