Image
Skanska investerar i USA.
Skanska investerar i USA. Bild: Skanska

Skanska investerar fyra miljarder i amerikanskt projekt

Bygg/Arkitektur Skanska investerar cirka 476 miljoner dollar, cirka fyra miljarder kronor, i The Eight, ett nytt kontorsutvecklingsprojekt i Bellevue, Washington, USA. Byggkontraktet är värt cirka 270 miljoner dollar, cirka 2,3 miljarder kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för USA för det andra kvartalet 2021.
Publicerad den 12 Maj 2021

Skanska kommer att utveckla och bygga ett 25 våningar högt kontorshus i Bellevue, Washington, med en yta på 50 300 kvadratmeter. Det innefattar en privat takterrass på 300 kvadratmeter, sju delvis öppna terrasser, 1 100 kvadratmeter butiksyta på markplan samt fyra våningar parkeringsgarage, inklusive betjäning och laddstationer. Projektet siktar på att få LEED Platinum- och Wired Platinum-certifieringar.

The Eight är Skanskas sjätte utvecklingsprojekt i Seattle-området i nordvästra USA, och det andra projektet i Bellevue sedan starten i regionen 2011. Skanska köpte marken för The Eight i juli 2018 och erhöll nödvändiga tillstånd i slutet av 2020.

Skanska räknar med att påbörja byggnationen i juni 2021 och projektet beräknas vara färdigställt under det fjärde kvartalet 2023.

Sedan 2009 har Skanskas Kommersiella Fastighetsutveckling i USA investerat totalt 2,8 miljarder dollar i kontors- och flerfamiljsprojekt, vilket har skapat mer än 92 900 kvadratmeter hållbara och samhällsfokuserade utvecklingsprojekt på bolagets utvalda delmarknader för denna verksamhet i USA.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Samfastigheter-toppen: "SBB:s fall präglar fortfarande mycket av segmentet"

Bolag Hur ser möjligheter till investeringar och nya projekt inom LSS-boenden ut idag? Vad krävs för att investeringsviljan ska vakna igen? Poyan Katebi, vd för Samfastigheter, menar att läget är betydligt bättre nu än för bara sex månader sedan, men att storbankerna fortfarande ser risker som kanske inte finns. – Det är bättre dialoger nu, det känns som att vi skulle kunna komma i gång, men hel branschen har fortfarande som en blöt filt över sig, säger Poyan Katebi.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige