Image

Skanska hyr ut i Chokladfabriken

Uthyrning Skanska har tecknat ett hyresavtal med Atria Scandinavia om cirka 1 300 kvadratmeter i Chokladfabriken i Sundbyberg. Atria Scandinavia, en livsmedelskoncern med varumärken som Sibylla, Lithells, Ridderheims med flera, flyttar in i nyrenoverade lokaler i augusti 2014.
Publicerad den 19 November 2013

Chokladfabriken är Marabous sekelgamla fabrik som Skanska har förädlat och byggt om till moderna och flexibla kontorslokaler i centrala Sundbyberg. Huset har ett servicekoncept med konferensanläggning, motionshall, restaurang och café.

– Närheten till kommunikation i kombination med ett bra servicekoncept var avgörande för oss, säger Björn Widegren, ekonomidirektör, Atria Scandinavia.

– Vi är mycket glada över att Atria Scandinavia valt Chokladfabriken för sitt nya kontor här i Sundbyberg och hälsar dem varmt välkomna. Vi har sett en ökad efterfrågan på lokaler i centrala Sundbyberg och har bara sedan i somras tecknat avtal med ytterligare tre hyresgäster i fastigheten. Det visar på att vi har ett lyckat koncept i Chokladfabriken, säger Billy Forsell, uthyrare, Skanska.

Skanska Kommersiell Utveckling Norden initierar och utvecklar fastighetsprojekt inom kontor, logistik och affärshus. Kontorsverksamheten är koncentrerad till de tre storstadsregionerna i Sverige, Köpenhamnsregionen i Danmark, Oslo i Norge samt Helsingfors i Finland. Utvecklingen av logistik- och volymhandelsfastigheter bedrivs på strategiska orter i Sverige, Danmark och Finland.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Milstolpe för Kistas stora omvandling när Klövern tar sig an 900 bostäder

Bostäder Med Kista Square Garden och 900 bostäder mitt i centrala Kista så tar Klövern sig an en ofantligt stor omvandling när Ericssons gamla kontor, intill gallerian, ska gå från kontor till bostäder och levande blandstad. Rickard Langerfors, vd för Klövern berättar om det något ovanliga projektet när Fastighetssveriges reporter mötte upp honom på plats i ett soligt Kista.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige