Image

Skanska får uppdrag i Sundsvall

BYGG Skanska har vunnit uppdraget att renovera 161 lägenheter i Nacksta i Sundsvall åt det kommunala bostadsbolaget Mitthem. Kontraktssumman uppgår till 34 miljoner kronor och ombyggnaden startar i mars och beräknas vara klar i juni nästa år.
Publicerad den 26 Februari 2010

Ombyggnaden omfattar 161 lägenheter fördelade på två huskroppar och sju trapphus och med en total boarea om cirka 12 400 kvadratmeter. Under byggtiden räknar Skanska med att sysselsätta 30 personer.

Fastigheterna, som uppfördes 1970, förvärvades av Mitthem i höstas och är i behov av upprustning. Flerbostadshusen är mycket nedslitna och har en del vattenskador. Förutom att renovera ytskikten kommer Skanska också att stambyta lägenheterna.

- Det är glädjande att vara med Mitthem och förbättra boendemiljön för dess kunder, de boende. Skanska har under många år byggt upp en bred kompetens inom upprustning av miljonprogramsområden och nu ser vi resultatet av det, säger Stefan Canderyd, distriktschef på Skanska.

Under byggtiden kommer Skanska att arbeta utifrån konceptet Grön Arbetsplats där bland annat belysning, uppvärmning och annan energianvändning anpassas för att vara så låg som möjligt. Dessutom ställs miljökrav på fordon och kemiska produkter, flaskvatten blir kranvatten och mycket annat.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Besqabs vd kommenterar varslet

Bolag Under gårdagen meddelade Besqab att man tänker varsla 25 anställda om uppsägning efter sammanslagningen mellan Aros Bostadsutveckling och Besqab. Det nya bolagets vd, Magnus Andersson, svarar nu på Fastighetssveriges frågor om, bland annat, vad tanken bakom varslet har varit och hur det känns att ge beskedet till de anställda.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige