Image

Skanska får ny brasiliansk raffinaderiorder

BYGG Skanska har fått i uppdrag att bygga en avsvavlingsanläggning och en anläggning för behandling av petroleum vid Capuava-raffinaderiet (RECAP) i São Paulo, Brasilien. Den totala kontraktssumman uppgår till cirka 770 miljoner kronor, varav Skanskas andel är 40 procent motsvarande cirka 310 miljoner kronor.
Publicerad den 29 September 2008

Kund är RECAP, ett oljeraffinaderi ägt av det brasilianska oljebolaget Petrobras, som är en av Skanskas återkommande kunder i Latinamerika.

I den nya avsvavlingsanläggningen kommer raffinaderiet att kunna återvinna 20 ton svavel per dag, medan anläggningen för behandling av petroleum kommer att kunna rena 40 ton petroleum per dag. I uppdraget ingår bland annat detaljerad projektering, inköp, byggande, installation och montering samt assistans vid igångsättning av anläggningen.

Projektet ingår i ett nationellt miljöprogram som syftar till att minska svavelföroreningar i petroleumprodukter.

Arbetet inleds i oktober 2008 och beräknas vara slutfört inom 24 månader. Skanskas partner i det konsortium som säkrat kontraktet är det brasilianska teknikföretaget Promon.

Skanska Latinamerika har lång erfarenhet av raffinaderiarbeten och under den senaste treårsperioden har Skanska genomfört ett flertal stora projekt för Petrobras i Brasilien.

Skanska Latin America är ett av kontinentens ledande byggföretag och en av Skanskas mest lönsamma affärsenheter. Verksamheten är inriktad på bygg, drift- och serviceuppdrag för olje- och gasindustrin. Affärsenheten med cirka 12 000 medarbetare hade 2007 intäkter på cirka
4,3 miljarder kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige