Image

Skanska bygger ut sjukhus i Eksjö

BYGG Skanska har fått uppdraget att bygga till Höglandssjukhuset i Eksjö. Kund är Landstingsfastigheter i Jönköpings län och kontraktet uppgår till 130 miljoner kronor.
Publicerad den 21 Oktober 2009

Höglandssjukhuset i Eksjö har blivit för litet. Det är anledningen till att man ersätter en av de gamla lokalerna med en ny, större och modernare byggnad om 10 000 kvadratmeter.

Den nya sjukhusbyggnaden kommer att bli sju våningar hög och inrymma bland annat teknikutrymmen, dialysavdelning, medicinvårdsavdelning samt ett storkök med kapacitet för tillagning av 1 000 portioner mat per dag.

Byggstarten är planerad till december i år och den nya sjukhusbyggnaden kommer att stå klar två år senare, i december 2011. Förutom nybyggnaden ingår även en del rivningsarbeten och omlokalisering i kontraktet.

- Vi på Skanska har en lång och bred erfarenhet av att bygga sjukhus och just därför känns det extra bra att vara med och bidra med vår kompetens här i Eksjö, säger Klas Heed, distriktschef, Skanska.

Bygget kommer att sysselsätta 40 personer.

Under byggtiden kommer Skanska att arbeta utifrån konceptet Grön Arbetsplats där bland annat belysning, uppvärmning och annan energiförbrukning anpassas för att vara så låg som möjligt. Dessutom ställs miljökrav på fordon och kemiska produkter, flaskvatten blir kranvatten och mycket annat.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Kommunikationschefens bästa tips: "Kultur äter strategier till frukost"

Karriär Från musikbranschen till Norrlands största fastighetsbolag. Mia Forsgren har en lång erfarenhet inom kommunikationsarbete, men snart lämnar hon den resa som hon och Diös har gjort det senaste decenniet. För Fastighetssverige berättar hon om tipsen ett växande fastighetsbolag bör ha med sig i att bygga sitt varumärke.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige