Image

Skanska bygger i Tullinge

BYGG Nu bygger Skanska två nya områden i Tullinge åt Botkyrkabyggen – Tullingeberg med 85 lägenheter och Norrhagen med 53 lägenheter. De nya bostäderna kompletterar Botkyrkabyggens bestånd i Tullinge, som till stor del utgörs av radhus och utpräglade låghus.
Publicerad den 9 Oktober 2009

- Vi är glada att de här projekten nu kan sätta igång och de nya bostäderna blir ett efterlängtat tillskott till vårt bestånd i Tullinge, säger Sören Lundqvist, utvecklingsledare, AB Botkyrkabyggen.

I Tullingeberg inleds bygget under oktober, och de 85 lägenheterna är inflyttningsklara våren 2011. De tre femvåningshusen placeras i solfjädersform och kommer att beläggas med sedumtak, som fångar upp en hel del av det sura regn som annars hamnar i dagvattenbrunnarna och så småningom i våra sjöar.

De 85 lägenheterna är jämnt fördelade mellan ettor, tvåor och fyror. Det finns en stor efterfrågan i Tullinge på bra, lättillgängliga bostäder med hiss. Ett av husen utförs enligt Botkyrkabyggens koncept +65. Tullingeberg ligger i närheten av Södertörns högskola och det finns ett behov av små lägenheter i området.

I Norrhagen, före detta Trädgårdsmästartomten, byggs 53 lägenheter fördelade på fem huskroppar med ettor, tvåor och fyror. Husen mot järnvägen med 37 lägenheter blir så kallade lågenergihus, med en energianvändning på max 60 kilowattimmar per kvadratmeter och år. Det uppnås främst genom att värmen i frånluften tas tillvara och återanvänds. Ingen centralvärme behövs i dessa hus.

Bostäderna i Norrhagen ligger mycket centralt i Tullinge med närhet till kommunikationer. För att de boende inte ska störas av tågtrafiken kommer bullerdämpade fasader och fönster att användas.

Gemensamt för de nya bostäderna är den höga kvalitén, med parkettgolv i alla rum samt helkaklade badrum med tvättmaskin och torktumlare. Samtliga lägenheter förses med utrustning för individuell mätning av varmvatten och el.

Skanska kommer under bygget av dessa två projekt att arbeta utifrån konceptet Grön arbetsplats där belysning, uppvärmning och annan energiförbrukning anpassas för att vara så låg som möjligt. Dessutom ställs miljökrav på fordon och kemiska produkter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige