Image

Skanska bygger friidrottshall i Växjö

Bygg Skanska har fått uppdraget att bygga en arena för friidrott inomhus i Arenastaden i Växjö. Det blir Sveriges första internationellt certifierade arena med sex stycken 200-metersbanor inomhus. Kund är IFK Växjö.
Publicerad den 11 Augusti 2011

Arenan ska stå klar under hösten 2012. Arenan blir 7200 kvadratmeter, och kan ta emot 3000 åskådare.

– Vi ser fram emot att kunna vara värd för såväl internationella friidrottstävlingar som stora nationella mästerskapstävlingar när arenan står klar. Vi kommer också att stärka möjligheterna till träning för alla, från ungdomar till yppersta världselit, säger IFK Växjös ordförande Janne Bengtsson.

I samarbete med Skanska har IFK Växjö beställt en energisnål arena, där en del av uppvärmningen kommer att ske genom att man tar till vara idrottarnas och besökarnas kroppsvärme – så kallad passivteknik. All belysning och övriga installationer kommer att vara energieffektiva, och den totala minskningen av energiförbrukningen kommer att uppgå till omkring 30 procent.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ola Serneke efter accepten: "Frågorna om Doxa har varit många"

Transaktioner Under måndagen färdigställdes det bud som nu gjort att Doxa har tagit över mer än 90 procent av Serneke Group. Ola Serneke säger till Fastighetssverige att det ska bli kul att komma in i ett nytt och större sammanhang.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige