Image

Skanska bygger forskningslaboratorium i Solna

BYGG Skanska har fått i uppdrag av Akademiska Hus Stockholm att bygga ännu ett forskningslaboratorium på Karolinska Institutet Science Park, KISP, i Solna. Science for Life Laboratory, som verksamheten heter, har som vision att skapa ett av världens fem främsta centra för storskalig biovetenskap.
Publicerad den 30 Mars 2010

Det nya laboratoriet, Gamma, blir det tredje som Skanska bygger åt Akademiska Hus på KISP. Under våren upprättar parterna i samverkan fram alla beslutshandlingar för att i september kunna ta det första spadtaget.

- Det är häftigt att vara med och bygga en forskningspark i världsklass och vi är stolta över att ha fått förnyat förtroende i och med denna tredje och sista etapp av projektet. Vi kommer att ha stor nytta av våra erfarenheter från arbetet med de tidigare laboratoriebyggnaderna, säger Bengt Staaff på Skanska.

Uppdraget omfattar laboratorie- och kontorslokaler på cirka 10 000 kvadratmeter fördelade på 7-8 våningar som beräknas stå inflyttningsklara i slutet av 2012.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige