Image

Skanska bygger äldreboende i Växjö

Bygg/Arkitektur Skanska investerar knappt 100 miljoner kronor i ett nytt äldreboende i Vikaholm, Växjö.
Publicerad den 25 Februari 2014

Ett flerårigt hyresavtal för verksamheten har tecknats med Attendo. Äldreboendet ska drivas enligt livsstilskonceptet ”Utevistelse & Trädgård” med särskilt fokus på utemiljön.

Det nya äldreboendet byggs i natursköna omgivningar några kilometer från Växjö centrum. Den totala ytan blir cirka 3 600 kvadratmeter, fördelat på tre våningar samt trädgård och här ska finnas plats för 54 boende.

Huset byggs enligt modern energieffektiv standard med betoning på god inomhusmiljö. Avsikten är att äldreboendet ska miljöcertifieras enligt Leed på nivå guld.

– Vi ser fram emot att kunna tillmötesgå Växjö kommuns behov av ett modernt äldreboende genom att teckna ett långsiktigt avtal med en etablerad vårdoperatör. Skanska har tidigare byggt äldreboenden i Nödinge utanför Göteborg samt i Malmö och Uppsala. Detta har gett oss goda erfarenheter som vi kan bygga vidare på i Vikaholm, säger Daniel Bengtsson, projektutvecklare, Skanska Sverige AB.

Äldreboendet får utrymmen för samvaro på varje våningsplan samt en spa- och behandlingsavdelning. Utemiljön är central. På gården blir det bland annat gym, växthus, grillplats och odlingslotter anpassade för åtkomst med rullstol.

– Vi ser fram emot att bygga i Växjö och tror att ett livsstilsboende med inriktningen mot Utevistelse och Trädgård blir ett fint komplement till stadens befintliga verksamheter, säger regionchef Camilla Sjögren, Attendo.

Projekteringsarbeten inleds omgående och äldreboendet ska stå färdigt för inflyttning under hösten 2015.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De har suttit längst på vd-stolen

Lista Rekryteringarna till vd-stolarna som skedde mellan 2016-2019 verkar fortfarande hålla. Fastighetssverige har kartlagt hur länge vd:arna har haft sina uppdrag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige