Image

Skanska bygger 121 lägenheter i Kristianstad

Bygg/Arkitektur Skanska har tecknat ett avtal om att bygga nya hyresrätter i Sommarlustområdet i Kristianstad åt Hyresbostäder i Malmö AB. Kontraktssumman är 140 miljoner kronor och uppdraget utförs som en totalentreprenad.
Publicerad den 22 December 2016
Skanska bygger i Kristianstad åt Hyresbostäder i Malmö. Bild: Sydark Konstruera
Skanska bygger i Kristianstad åt Hyresbostäder i Malmö.

Hyresbostäder i Malmö AB är en privat hyresvärd som både äger och förvaltar lägenheter i Skåne och nu utökar sin existerande verksamhet i Kristianstad genom att bygga nytt.

De 121 bostäderna som Skanska ska bygga är i storlekarna ett till fyra rum och kommer att fördelas på tre punkthus med sju respektive åtta våningar. Sommarlustområdet ligger intill naturområdet Björket.

Kristianstad har haft en stadig tillväxt de senaste åren och växer främst genom handeln som har ökat mer än i resterande Skåne de senaste åren.

– Vi ser att det finns ett stort behov av bostäder i Kristianstad och ser därför en möjlighet att öka vårt fastighetsbestånd där. Prisbilden på befintliga fastigheter har ökat rejält och det bästa alternativet för att expandera vår verksamhet är därför att bygga nytt, säger Mikael Dahlqvist, ombud på Hyresbostäder i Malmö AB.

Förberedande arbete påbörjas omgående och i april 2017 startar själva bygget. Bostäderna beräknas vara klara för inflyttning i november 2018.

– Det är oerhört glädjande att vi har fått förtroendet att bygga ett av de största bostadsprojekten som utförts i Kristianstad på många år. Behovet är stort och det känns riktigt bra att vi är med och bygger ett stort antal nya lägenheter i staden, säger Markus Hammarström, distriktschef Skanska hus Syd.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Möjligheter till en miljon bostäder i goda lägen

Bygg/Arkitektur 100 år av byggande för bilen – det är vad stadsforskaren och doktorn i stadsplanering, Alexander Ståhle, menar att vad vi gjort. Men vad människor eftersöker i sin bostad är inte parkeringar och stora vägar. "Med 90 procents säkerhet kan vi säga vad en fastighet är värd utifrån hur den ligger i förhållande till grönska och natur", säger Alexander Ståhle.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige