Image
Skanska Kommersiell Fastighetsutveckling avyttrar Aqua i Malmö för 600 miljoner kronor till egen fastighetsportfölj.
Skanska Kommersiell Fastighetsutveckling avyttrar Aqua i Malmö för 600 miljoner kronor till egen fastighetsportfölj. Bild: Skanska

Skanska avyttrar Aqua i Malmö till egen fastighetsportfölj

Transaktioner Skanska Kommersiell Fastighetsutveckling har sålt kontorsfastigheten Aqua i Malmö till Skanska Förvaltningsfastigheter för cirka 600 miljoner kronor. Den interna transaktionen har ingen kassaflödespåverkande effekt och kommer att bokföras i det fjärde kvartalet 2022. Tillträdet sker omgående.
Publicerad den 24 November 2022
Annons
Image

Kontorsfastigheten Aqua är belägen på Neptunigatan i Malmö och har en total uthyrningsbar yta om cirka 9 900 kvadratmeter. Fastigheten, som är utvecklad och byggd av Skanska, färdigställdes 2022 och är uthyrd till 94%. Bland hyresgästerna finns Trafikverket, Columbus, Axpo, Coolstuff, Agito, Nola och Aqua Sushi.

Transaktionen sker till marknadsmässiga villkor och är den andra med Skanska Förvaltningsfastigheter som motpart. Tidigare i år köptes kontorshuset Epic i Malmö. Den nya verksamhetsgrenen har som ambition att etablera en långsiktig portfölj med högkvalitativa, klimatsmarta och hälsosamma kontorshus i Stockholm, Göteborg och Malmö. För att förtydliga vår utökade verksamhet som nu även innefattar långsiktigt ägande byter nu Skanska Öresund namn till Skanska Fastigheter Malmö.

Aqua är certifierat enligt LEEDs högsta nivå Platinum, samt certifieras enligt WELL. LEED är en global tredjepartscertifiering för miljövänlig design, konstruktion, drift och underhåll. WELL baseras på medicinsk och vetenskaplig forskning med fokus på hälsosamma arbetsplatser och hur människor påverkas av den byggda miljön.

Aqua är en av flera kontorsfastigheter som Skanska har utvecklat på Universitetsholmen i Malmö. Granne med Aqua finns Skanskas kommande kontorsprojekt Oas, som är under uppförande och färdigställs våren 2024.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Byggeneralen: "Wanngård (S) kallar mig blåslampa"

Karriär Stockholm nya Byggeneral ska hålla byggtakten uppe trots den vinglande ekonomin. Oscar Lavelid är personen som fått uppdraget att från årsskiftet styra och samordna stadsutvecklingen i Stockholm. Han berättar om både ansvaret och vilken stadsdel som har den mest spännande utvecklingen att vänta.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige