Image
Bild: Skandia

Skandia Fastigheter storsäljer till Balder i Göteborg

Transaktioner Säljer koloss längs Avenyn med hotell, handel och kontor samt byggrätter vid Heden.
Publicerad den 2 Oktober 2019
Bo Jansson Bo Jansson

Lorensberg 55:15 med cirka 38 000 kvadratmeter längs Kungsportsavenyn mitt i Göteborg, innefattar hotellet Scandic Rubinen, gallerian City Aveny samt kontor och garage.

Heden 22:21 och 22:22 på Bohusgatan ligger även de i centrala Göteborg. Här har Skandia Fastigheter drivit fram byggrätt för cirka 290 lägenheter på totalt 23 000 kvadratmeter ljus BTA.

– Vi har just nu stort fokus på platser med potential för att både utveckla och växa, såsom Frölunda Torg och Backaplan. Därför var Balders intresse för fastigheterna, en färdigutvecklad och en färdig för utveckling, välkommet.
– Dessutom är Balder en nära samarbetspartner till oss på Backaplan, och de lägger precis som vi vikt vid långsiktighet i sitt arbete med fastigheter, säger Bo Jansson, fastighetschef för köpcentrum och bostäder på Skandia Fastigheter.

Cusman & Wakefield har varit rådgivare åt Skandia Fastigheter i samband med affären.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Cushman & Wakefield på Branschguiden

Cushman & Wakefield är ett ledande globalt fastighetsrådgivningsföretag som genom att omsätta idéer i handling, levererar betydande värde till fastighetsägare, investerare och hyresgäster. Cushman & Wakefield är bland de största fastighetstjänsteföretagen med 51 000 anställda på cirka 400 kontor i 70 länder. Under 2018 hade företaget en omsättning på 8,2 miljarder USD och ett tjänsteutbud som omfattar property-, facilities- och project management, uthyrning, capital markets, värdering och andra tjänster. För mer information, besök www.cushmanwakefield.om eller följ @Cus...

Läs mer om Cushman & Wakefield på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Pilotprojektets slutsats: Si och så med byggaktörsdrivna detaljplaner

Bygg/Arkitektur Stadsbyggnadsnämnden har i budget för 2020 och 2023 fått i uppdrag av kommunfullmäktige att pröva och utvärdera så kallade byggaktörsdrivna planprocesser. Slutsatserna har nu presenterats i ett utlåtande av stadsbyggnadskontoret, och man kan konstatera att det är högt och lågt i fynden från de tre pilotprojekten som staden använt sig av. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige