Image
Visionsbild av bostadsrätt i Skandia Fastigheters område Fabriksparken i Sundbyberg.
Visionsbild av bostadsrätt i Skandia Fastigheters område Fabriksparken i Sundbyberg. Bild: Carbonwhite AB

Skandia Fastigheter lanserar nytt koncept för bostadsrättsköpare

Bostäder Det är ett av de största orosmomenten vid bostadsaffärer – att frånträdet ska inträffa före tillträdet och man står utan någonstans att bo. I det framväxande området Fabriksparken, mitt i Sundbyberg, menar Skandia Fastigheter att man har hittat en lösning på problemet.
Publicerad den 10 Augusti 2019

Med Bohållplats kan köparen sälja sin nuvarande bostad och får sedan direkt hyra en helt ny, färdigmöblerad lägenhet i området tills den nya bostaden är inflyttningsklar – en räddare i nöden och en chans att få lära känna sitt nya område på förhand.

– Det här är en produkt som fyller ett minst sagt skriande behov, men som hittills varit svår att realisera. Som en mångsidig fastighetsägare och -utvecklare – bland annat med både hyresrätter och bostadsrätter i vår repertoar – känns det helt rätt att vara först ut på marknaden med att erbjuda Bohållplatser, säger Markus Pfister, fastighetschef på Skandia Fastigheter.

Inredningsarkitekten Fredrik von Schewen, som tillsammans med kocken Tareq Taylor har varit med och utformat bostäderna i Fabriksparken, har även inrett de nya bohållplatserna. Utgångspunkten har varit god kvalitet och en bas som passar de flesta: bra förvaringsutrymmen, välplanerade badrum och sociala kök.

Om Fabriksparken:
Fabriksparken utvecklas nu till en hållbar och inspirerande stadsdel, i hjärtat av Sundbyberg, med bostäder, kontor, handel och service. Förnyelsen av området längs Löfströms Allé påbörjades 2016, och inflyttning har nu påbörjats i den första etappens 150 bostadsrätter. Entrén till Fabriksparken är portalen från centrala Sundbyberg – granne med Signalfabriken. Stadskänslan är tydlig från Vasagatan utanför och parkkänslan hämtas från intilliggande prisbelönta Marabouparken. Grönska, umgänge och matlagning står i fokus, och i samarbete med Tareq Taylor har en gemensam trädgård skapats, med växthus, utekök och platser för avkoppling.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Samfastigheter-toppen: "SBB:s fall präglar fortfarande mycket av segmentet"

Bolag Hur ser möjligheter till investeringar och nya projekt inom LSS-boenden ut idag? Vad krävs för att investeringsviljan ska vakna igen? Poyan Katebi, vd för Samfastigheter, menar att läget är betydligt bättre nu än för bara sex månader sedan, men att storbankerna fortfarande ser risker som kanske inte finns. – Det är bättre dialoger nu, det känns som att vi skulle kunna komma i gång, men hel branschen har fortfarande som en blöt filt över sig, säger Poyan Katebi.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige