Image
I höst inleds Drive Me-projektet, med 100 självkörande bilar på Göteborgs gator.
I höst inleds Drive Me-projektet, med 100 självkörande bilar på Göteborgs gator. Bild: Volvo

Självkörande bilar – hur påverkas stadsplaneringen?

Göteborg 400+ Hur påverkas stadsplaneringen när de självkörande bilarna tar över? Visionerna kommer allt närmare verkligheten och redan i höst trafikeras vissa av Göteborgs gator av självkörande bilar. På Göteborg 400+ berättar Marcus Rothoff, projektledare för Volvos Drive Me-projekt och Maria Stenström, vd för P-bolaget om de nya förutsättningarna som de självkörande bilarna innebär.
Publicerad den 7 April 2017
Maria Stenström. Bild: P-Bolaget
Maria Stenström. Marcus Rothoff. Bild: Volvo
Marcus Rothoff.

Göteborg 400+ är den göteborgska fastighetsmarknadens framtidsseminarium nummer 1. Fokus ligger på 2020-talet och framåt – det här är seminariet för långsiktiga samhällsbyggare! Du anmäler dig till seminariet här. Fram till 15 april har vi ett Boka Tidigt-erbjudande: Anmäl 4 personer från ditt företag, betala vara för 3
!
I höst inleds pilotfasen i Drive Me, världens hittills mest ambitiösa projekt med självkörande Volvobilar och 100 leasingkunder på riktiga vägsträckor i Göteborg. En del av projektet fokuserar på självparkerande fordon och vad de kan innebära för framtidens stad. Vilka effekter kan självkörande bilar få för stadsplanering och parkering i framtiden? Kommer vi att behöva så många centrala parkeringshus?

Marcus Rothoff, projektledare för Volvo Cars Drive Me-projekt och Maria Stenström, vd för Göteborgs Stads Parkering AB berättar om de nya förutsättningarna.

Bland de övriga talarna återfinns bland andra Kent Jackson från Skidmore Owings & Merrill som har ritat Burj Khalifa och som ritar Karlatornet, kommunstyrelsens ordförande Ann-Sofie Hermansson, meteorologen Pär Holmgren, digitaliseringsexperten Christian Wictorin och fastighetsprofilerna Ola Serneke och Sharam Rahi. Och många andra.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Fastighetskvinnan 2021

Var: Grand Hotel, Stockholm – Vinterträdgården (ingång från Stallgatan/Blasieholmsgatan).

När: 2 september, 09.00 - 16.00

Pris:   5495 kronor exkl. moms (fysiskt deltagande)

4995 kronor exkl. moms (digitalt deltagande)

Du anmäler dig till seminariet här.

Din anmälan är helt ombokningsbar fram till midnatt dagen innan eventet.

Ambitionen är Fastighetskvinnan ska vara det mest inspirerande fastighetsseminariet i Sverige, där framgångsrika förebilder lyfts fram i rätt sammanhang, vilket i förlängningen leder till en bredare och mer jämställd fastighetsbransch - ett affärsseminarium som gör skillnad!

Förutom klassiska business-punkter behandlar seminariet också mångfaldsfrågor i det svenska näringslivet, med fokus på fastighetsbranschen. Unikt för seminariet är att de allra flesta av talarna är kvinnor – manliga talare medverkar endast i punkterna som handlar om jämställdhet och mångfald.

Men Fastighetskvinnan är inte ett event som bara riktar sig till kvinnor. Det riktar sig till alla som vill nätverka, bli inspirerade och uppdaterade om trenderna på fastighetsmarknaden.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet? Kontakta:

Nicklas Tollesson
0705 - 84 14 02
nicklas@fastighetssverige.se

Eddie Ekberg
0736 - 57 43 16
eddie@fastighetssverige.se

Se film från ett tidigare event här:Partners:

 


Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY