Image
Fasad av lägenhetshusen.
Fasad av lägenhetshusen. Bild: Studio Ekberg Arkitektur AB

Serneke bygger åt Willhem i Karlstad

Bygg/Arkitektur Serneke har tecknat ett totalentreprenadavtal med Willhem i Värmland om att bygga 78 hyreslägenheter i stadsdelen Wåxnäs, Karlstad. Ordern är värd cirka 95 miljoner kronor.
Publicerad den 14 Juli 2022

Entreprenaden omfattar nybyggnation av 78 hyresrättslägenheter i två lika byggnader i form av två punkthus med åtta våningar. Lägenheterna får två till tre rum och kök, samtliga med balkong alternativt fransk balkong. De två husen ska byggas enligt riktlinjer från Sweden Green Building Council och enligt klassificeringen Miljöbyggnad Silver.

– Vi känner stort engagemang för att i samverkan med Willhem få vara med och förtäta samt utveckla ett befintligt område i stadsdelen Wåxnäs i Karlstad. Framför allt är det stimulerande att utveckla ett hållbart Miljöbyggnad Silver-projekt tillsammans med Willhem. Vi ser fram emot en samverkan och långt samarbete tillsammans, säger Magnus Grude, arbetschef på Serneke.

– Vi är jätteglada över att landa ytterligare ett samarbete med Serneke. Det här den första etappen av totalt två som planeras att byggas inom förtätningen på Wåxnäs i Karlstad, säger Barbora Danese Pohorela, projektchef på Willhem.

Byggstart är planerad till oktober 2022 och planerad inflyttning till första kvartalet 2024. Ordersumman om cirka 95 miljoner kronor inkluderas i orderingången för tredje kvartalet 2022.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Ämnen

Willhem på Branschguiden

Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag.

Läs mer om Willhem på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige