Image
Fasad av lägenhetshusen.
Fasad av lägenhetshusen. Bild: Studio Ekberg Arkitektur AB

Serneke bygger åt Willhem i Karlstad

Bygg/Arkitektur Serneke har tecknat ett totalentreprenadavtal med Willhem i Värmland om att bygga 78 hyreslägenheter i stadsdelen Wåxnäs, Karlstad. Ordern är värd cirka 95 miljoner kronor.
Publicerad den 14 Juli 2022

Entreprenaden omfattar nybyggnation av 78 hyresrättslägenheter i två lika byggnader i form av två punkthus med åtta våningar. Lägenheterna får två till tre rum och kök, samtliga med balkong alternativt fransk balkong. De två husen ska byggas enligt riktlinjer från Sweden Green Building Council och enligt klassificeringen Miljöbyggnad Silver.

– Vi känner stort engagemang för att i samverkan med Willhem få vara med och förtäta samt utveckla ett befintligt område i stadsdelen Wåxnäs i Karlstad. Framför allt är det stimulerande att utveckla ett hållbart Miljöbyggnad Silver-projekt tillsammans med Willhem. Vi ser fram emot en samverkan och långt samarbete tillsammans, säger Magnus Grude, arbetschef på Serneke.

– Vi är jätteglada över att landa ytterligare ett samarbete med Serneke. Det här den första etappen av totalt två som planeras att byggas inom förtätningen på Wåxnäs i Karlstad, säger Barbora Danese Pohorela, projektchef på Willhem.

Byggstart är planerad till oktober 2022 och planerad inflyttning till första kvartalet 2024. Ordersumman om cirka 95 miljoner kronor inkluderas i orderingången för tredje kvartalet 2022.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Ämnen

Willhem på Branschguiden

Willhem är ett bostadsbolag med starkt fokus på hög kundservice och trygghet i boendemiljön. Våra fastigheter finns på utvalda tillväxtorter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg. Med Första AP-fonden som ägare utvecklar vi ett långsiktigt och ansvarsfullt bostadsbolag.

Läs mer om Willhem på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Tillsvidare jobbar vi med nyckeltalen"

Bolag Det är ett hårt jobbande Trianon som arbetat för att förbättra kostnadskontrollen, öka hyresintäkterna och sänka nettoskulden. Nyckeltalen har stått i fokus och kommer göra så även framöver – iallafall till hösten. Bolaget gör vad de säger att de ska göra konstaterar vd Olof Andersson.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige