Image

Scandic och Renströmmen storsatsar i Norrköping

Bolag Ökande antal gästnätter och en växande näringslivsregion ligger till grund för att Scandic tillsammans med Renströmmen nu väljer att satsa på en utveckling av Scandic Norrköping City.
Publicerad den 18 April 2016
Scandic Norrköping City. Bild: Skandic
Scandic Norrköping City.

Under fredagen presenterades planerna som bland annat innebär en tillbyggnad av 50-80 rum och utökade restaurangmöjligheter.

Renströmmen Förvaltnings AB äger fastigheten med samma namn, Renströmmen, där Scandic Norrköping City ligger. Tillsammans har parterna lagt fram planer om en tillbyggnad i form av en ny huskropp på innergården som ska innefatta mellan 50 och 80 nya hotellrum. Tillbyggnaden är tänkt att vara fristående från den nuvarande byggnaden och kopplas samman med en lägre huskropp avsedd för en ny restaurang och sociala ytor.

- Renströmmen har en lång historia som mötesplats i Norrköping och har utvecklats i samklang med staden under hela sin livstid. Nu är det dags för nästa kapitel och vi är mycket glada att vi tillsammans med Scandic kan göra den här satsningen, säger Kenneth Wåhlberg, vd på Renströmmen.

Från Scandics sida kommer den nya tillbyggnaden att tillföra mycket för den befintliga verksamheten.

- Vi kommer att få en ordentlig kapacitetsökning och kommer att kunna ge våra gäster ett mycket bättre erbjudande i form av både logi, mat och dryck. Vi kommer också att kunna möta en ökande efterfrågan från barnfamiljer eftersom tillbyggnaden är tänkt att innebära flera större familjerum, säger Mikael Åhrberg, hotelldirektör Scandic Norrköping City.

Projektet inväntar nu beslut om ändring av detaljplanen innan en konkret tidplan kan arbetas fram. Ambitionen är dock att tillbyggnaden ska stå klar senast 2019.

Enligt siffror från Tillväxtverket ökade gästnätterna i Norrköping under 2015 med 18 procent, att jämföra med Sverige som helhet som ökade med 7,1 procent, och de evenemang och konferenser som kommer till staden bara ökar i antal om omfattning. Samtidigt växer regionen i och med att Norrköping ingår i Stockholm Business Alliance och stadens läge som kommunikationsnod med direkt anslutning till hamn, flyg, tåg och större Europavägar bidrar till dess spännande position.

Scandic Norrköping City har idag 161 rum.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Carl Janglin beskriver turbulensen på OP: "Tvingades krympa för att överleva"

Bolag Oscar Properties avgående vd Carl Janglin berättar för Fastighetssverige varför han lämnar bolaget, hur pressen har varit de senaste månaderna och varför den korta tiden på bolaget inte blev som han hade tänkt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige