Image
Ilija Batljan.
Ilija Batljan. Bild: SBB.

SBB storsatsar på äldreboenden

Bolag SBB avser att inom två år fördubbla värdet av bostadsfastigheter för äldre i Norden till cirka 20 miljarder kronor. I SBB:s nuvarande fastighetsportfölj är de svenska hyresgästerna till 75 procent offentliga aktörer med en genomsnittlig kontraktstid på drygt sju år.
Publicerad den 27 Januari 2021
Magnus Edlund. Bild: Stenvalvet
Magnus Edlund.

Som ett led i förvärvet av Sveafastigheter går Magnus Edlund över till SBB i en ny roll som chef för affärsutveckling av äldreboenden. Han har mer än 30 års erfarenhet från fastighetsbranschen i ledande befattningar hos institutionella investerare, fastighetsrådgivare och fastighetsbolag, senast som vd för Stenvalvet.
– Boenden för äldre är den del inom segmentet samhällsfastigheter som jag har längst erfarenhet av. Min resa började med Lönnbacken som sedan blev Stenvalvet för elva år sedan. Det finns oerhört mycket att göra för att skapa goda förutsättningar för ett bra boende på ålderns höst. Att få möjligheten att fortsätta denna resa hos SBB känns stimulerande och roligt, säger Magnus Edlund, chef affärsutveckling äldreboenden.

SBB är Europas mest socialt hållbara bolag som största ägare av social infrastruktur. Det är i den rollen som vi står upp för samhället via olika typer av sociala insatser, fortsätter att investera i hållbarhet och levererar social infrastruktur med stor betydelse för väldigt många människor.
– Vi hälsar Magnus välkommen till SBB och ser fram emot att ytterligare förstärka vårt erbjudande inom social infrastruktur och inte minst inom segmentet boenden för äldre, säger Ilija Batljan, VD och grundare av Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige