Image
SBB senarelägger räntebetalningar på hybridobligationer.
SBB senarelägger räntebetalningar på hybridobligationer. Bild: SBB

SBB senarelägger räntebetalningar på hybridobligationer

Bolag SBB samt dotterbolaget Offentliga hus senarelägger räntebetalningar på hybridobligationer för att stärka likviditeten. Bolaget har rätt att frivilligt senarelägga räntebetalningarna på hybridobligationerna.
Publicerad den 2 Januari 2024

Beslutet påverkar en rad skulder, totalt fem stycken, med ränteförfall 28 januari, 30 januari, 14 mars, 7 april och 30 april nästa år. Totalt blir besparingen 500 miljoner kronor per år, enligt Dagens industri, Di.

Hybridobligationer är inte vanliga obligationer utan är en variant av eget kapital och skulder. Det går att hålla inne med utbetalning men det sker till en premie.

– Detta är en likviditetsstärkande åtgärd som vi bedömt är rimlig för att på kort sikt stärka vår finansiella ställning ytterligare, säger vd Leiv Synnes till Di.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige