Image
Ilija Batljan.
Ilija Batljan. Bild: Axel Ohlsson

SBB köper sju äldreboenden i Boden

Transaktioner Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB fortsätter växa inom segmentet samhällsfastigheter genom förvärv av sju äldreboenden i Boden.
Publicerad den 12 Juni 2019

Portföljen omfattar totalt cirka 61 900 kvadratmeter uthyrningsbar yta där 96 procent förhyrs direkt till stat, kommun eller landsting, varav Bodens kommun förhyr 90 procent av den uthyrningsbara ytan. Fastigheterna utgörs av äldreboenden och är lokaliserade i centrala Boden. Den genomsnittliga kontraktslängden i portföljen är drygt tolv år och hyresintäkterna för 2019 uppgår till cirka 65 miljoner kronor.

– Vi är glada att vi fått möjligheten att utöka vårt bestånd i den expansiva Luleå-Boden-regionen och ser framemot att inleda ett långsiktigt samarbete med Bodens kommun. Med förvärvet stärker vi vår position som Nordens ledande noterade aktör inom samhällsfastigheter, säger Ilija Batljan, vd och grundare av Samhällsbyggnadsbolaget i Norden.

– Det är väldigt glädjande att SBB med sin samlade kompetens och driv väljer att förvärva fastigheter i Bodens kommun och vi ser fram emot ett givande samarbete för hela Bodens bästa. Att SBB engagerar sig här i Boden visar på vår kommuns stora potential och att vi är på frammarsch, säger Claes Nordmark, kommunalråd i Boden.

Brunswick Real Estate, på uppdrag av Sveafastigheter, är säljare.

SBB tillträdde fastigheterna i går 11 juni 2019.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Ämnen

Brunswick Real Estate AB på Branschguiden

Brunswick Real Estate är en nordisk investerare och kapitalförvaltare inom fastigheter. Brunswick bygger oberoende hållbara investeringsplattformar med väl definierade investeringsstrategier, i nära samarbete med nordiska och internationella investerare samt våra lokala partners. Teamet består av cirka 70 personer i Stockholm, Helsingfors och Köpenhamn. För mer information, besök: www.brunswickrealestate.com

Läs mer om Brunswick Real Estate AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är de hetaste rekryteringarna under Q3

Karriär En rad tunga poster i fastighetsbranschen har tillsatts under årets tredje kvartal. Fastighetssverige har tittat närmare på branschens hetaste Q3-rekryteringar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige