Image
Ilija Batljans SBB och Martin Mæland bildar ett gemensamt bolag för utveckling i Kristiansand.
Ilija Batljans SBB och Martin Mæland bildar ett gemensamt bolag för utveckling i Kristiansand. Bild: SBB/Obos/Hans Fredrik Asbjørnsen

SBB i JV-samarbete i Norge

Transaktioner Samhällsbyggnadsbolaget och Obos förre vd Martin Mæland inleder ett samarbete. SBB säljer en utvecklingsfastighet i centrala Kristiansand, Norge, till ett nytt JV-bolag skapat av SBB och Mæland, för 200 miljoner norska kronor.
Publicerad den 15 Januari 2019

Fastigheten, Kristiansand Tangen 52, har med sitt attraktiva läge direkt vid havet i centrala Kristiansand stor utvecklingspotential. I dag är fastigheten uthyrd till NAV, Norges arbetsförmedling och försäkringskassa. Det kringliggande området är under omvandling med nya bostäder som redan är inflyttade och andra projekt som är under utveckling. Som större regionstad är Kristiansand särskilt intressant ut ett utvecklingsperspektiv.

Martin Mæland ska även som rådgivare bistå SBB i den vidare utvecklingen av fastigheten Kvartal 71 i Kristiansand, en fastighet som idag förhyrs till olika myndigheter och som med sitt centrala läge har en stor utvecklingspotential.

– Det är mycket spännande att inleda samarbete med Martin Mæland och dessutom få göra det i dessa spännande projekt i Kristiansand. Martin har en unik erfarenhet och jag ser framemot ett vad jag är övertygad om blir ett inspirerande samarbete, säger Ilija Batljan, vd och grundare av Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB.

Martin Mæland har en lång och gedigen erfarenhet från den nordiska fastighetsbranschen bland annat som vd för Obos mellan 1983 och 2015. Han har också suttit i styrelsen för Entra ASA och är idag styrelseordförande i Veidekke ASA.

– Fastigheterna är fantastiskt belägna och har mycket stor potential. Det ska bli intressant att samarbeta med ett så expansivt och affärsdrivet bolag som SBB, säger Martin Mæland i en kommentar.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Tungviktare om popsegmentets tillväxt: "Annars kan vi lägga ner allt"

Bolag Samhällsfastigheter går som tåget och segmentet har stärkts ännu mer under coronakrisen. Under ett webbinarium ordnat av rådgivningsbolaget JLL berättade fyra av de tyngsta vd:arna inom segmentet om sin syn på branschens popsegment nummer ett. Hur resonerar SSB:s Ilija Batljan kring framtiden för social infrastruktur och hur ska Fredrik Brodins snart noterade Offentliga Hus fortsätta vinna andelar?

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY