Image

Säterdal blir vd för nybildade Växjöbostäder

Karriär Maria Säterdal, nuvarande vd för det kommunala fastighetsbolaget Vöfab, föreslås bli den som ska leda arbetet när Växjöhem och Hyresbostäder blir Växjöbostäder.
Publicerad den 19 Augusti 2013
Maria Säterdal. Bild: Växjöhem
Maria Säterdal.

Kommunchef Ove Dahl konstaterar att man funnit helt rätt person för jobbet:
- Vi behöver en person med bakgrund i Växjö och erfarenhet av kommunal bolagsorganisation. Maria har gjort ett fantastiskt jobb på Vöfab och vi är mycket nöjda med att hon ska ta sig an detta spännande uppdrag.

Maria Säterdal har varit vd för Vöfab de senaste tre åren och kom innan dess från en tjänst i det privata näringslivet som utvecklingschef på Getinge Disinfection AB. Hon ser fram emot att leda Växjös nya bostadsbolag:

- Det är ett spännande uppdrag att fusionera två gedigna fastighetbolag till ett nytt och skapa ännu bättre förutsättningar att tillgodose behovet av attraktiva bostäder i en stad som växer. Det nya bolaget kommer att vara ännu mer aktivt i det forsknings- och utvecklingsarbete som pågår för framtidens byggande och boende. Det är viktigt att arbeta mer innovativt och förnya inom det här området, säger Maria Säterdal.

Maria Säterdal tillträder första oktober.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Södra Änggården förvandlas från industriområde till bostadsområde

Bygg/Arkitektur Södra Änggården är en ny, stor stadsdel i Göteborg som utvecklas just nu. Sex olika byggaktörer är involverade i projektet, ett projekt som hålls ihop av Development Partner. För vd Marcus Jonsson, som varit involverad sedan 2017, har det varit en resa genom pandemi, lågkonjunktur och byggkris.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige