Image

S-topp i EU vill se statsstöd för bostadsbyggande – men svenska Socialdemokratin tveksam

Bostäder I ett uttalande har socialdemokratiska EU-partiets främste kandidat till posten som kommissionens ordförande, Nicolas Schmit, sagt sig vilja se över statsstöd till bostadsbyggande. Fastighetssverige har talat med de svenska Socialdemokraternas bostadspolitiska talesperson och tidigare bostadsminister, Johan Danielsson, som menar att andra åtgärder vore bättre: – Det viktigaste för att få fart på bostadsbyggandet i Sverige är att byta ut regeringen.
Publicerad den 10 Juni 2024

Senast från Fastighetssverige Plus

Insatsteam ska lösa bostadsbyggandet i nyindustrialiseringsorter

Bostäder Fyra bostadsministrar, 3,5 år som samordnare och varav ett år som utredare – nu kommer förslagen från den statliga utredaren för hur bostadsbyggandet ska öka. Rapport från ett skeende är namnet som utredare Peter Larsson gett utredningen om hur samhällsbyggandet i Norrbottens och Västerbottens län ska öka och strukturella hinder minska. Tre förslag är redan under beredning och nu kommer fler förslag på hur aktörerna ska samordnas för att säkra befolkningsförsörjningen ska gå i rätt takt för den gröna industrins framfart.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige