Image

Rymdteknik ska spara energi i fastigheter

Fastighetsmarknadsdagen Västerås Möt Västeråsföretaget som använder rymdteknik för att spara energi och säkerställa ett hälsosamt inomhusklimat.
Publicerad den 9 Mars 2017
Viktor Kjellberg. Bild: Sally R
Viktor Kjellberg.

På Fastighetsmarknadsdagen Västerås kommer Västeråsföretaget Sally R:s vd Viktor Kjellberg att berätta om företagets mycket spännande teknik för att spara energi.

Sally R blev nyligen det första företaget i European Space Agencys satsning på en svensk inkubator. Bolaget har en patentsökt lösning som använder beprövad rymdteknik för att spara energi i byggnader samtidigt som ett hälsosamt inomhusklimat säkerställs.

Tekniken bygger på samma teknik som används på rymdstationen ISS (International Space Station).

Under 2017 räknar bolaget med att ha en produkt ute på marknaden.

Fastighetsmarknadsdagen Västerås hålls på Elite Stadshotellet den 29 mars. Du anmäler dig här.

Det är en heldag om fastighetsmarknad, samhällsbyggnad och näringslivsutveckling i Västerås, men även internationella och nationella frågor behandlas.

Bland talarna återfinns bland andra den dolda makthavaren Fredrik Svensson (vd för Arvid Svensson Invest som är storägare i Balder och Klövern), Claes Larsson, vd för Castellum Mitt, Anders Teljebäck, kommunstyrelsens ordförande i Västerås, oppositionsrådet Elisabeth Unell, Savills analyschef Peter Wiman och EY Real Estates Sverigechef Ingemar Rindstig.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Mer från Fastighetssverige