Image

Ruric kräver dödsbo på miljoner…

Bolag Ruric menar att det har skett stora tveksamma betalningar till bolag kontrollerade av den framlidne grundaren Nils Nilsson. Det ska röra sig om 55 miljoner kronor, pengar som Ruric nu kräver tillbaka av Nilssons dödsbo.
Publicerad den 29 Maj 2012

Rurics vd Adam Fischer säger till Affärsvärlden att det mellan 2007 och 2009 betalades in 7,6 miljoner kronor till Nils Nilssons bolag.

Ruric vill nu ha tillbaka pengar från Nils Nilssons dödsbo, som hanteras från Schweiz.
- Jag kan konstatera att stora belopp har betalats och att vi hoppas få igen en del av pengarna. Vi har inlett arbetet med att få tillbaka pengarna. Det är väldigt osäkert hur mycket vi kan få tillbaka. Det beror på många andra osäkerhetsfaktorer också, säger Adam Fischer till Affärsvärlden.

Enligt Adam Fischer framgår det tydligt av bokföringen i Ruric att pengarna under de tre åren har utbetalats felaktigt:

- Jag kan bara berätta vad jag ser. Men jag kan inte säga att det har varit oegentligt och vi har heller inte funnit något uppsåt att undanhålla pengarna. Affärerna gjordes i akt och mening för att till exempel genomföra en fastighetsaffär som aldrig genomfördes. Därefter har inte gjorts några försök att få tillbaka pengarna, säger Adam Fischer till Affärsvärlden.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige