Image
Bild: Eddie Ekberg

Rosengren om övergången

Karriär Nyheten om att Jan Rosengren efter över 25 år skulle lämna DTZ för Newsec slog ner som en bomb i den svenska fastighetsbranschen för en dryg månad sedan. Nu kommenterar han övergången. - Det blev mer uppståndelse än jag hade räknat med, sa han till Fastighetssverige på Mipim på torsdagskvällen.
Publicerad den 11 Mars 2011
Jan Rosengren. Bild: Eddie Ekberg. Bild: Eddie Ekberg
Jan Rosengren. Bild: Eddie Ekberg.

Jan Rosengren var år 1984 med och startade Värderingshuset, som är ursprunget till dagens svenska DTZ.

Han var bolaget trogen ända tills slutet av januari i år då det blev klart att han skulle byta arbetsgivare till Newsec – en av de största övergångsknallarna på den svenska fastighetsmarknaden på länge.

Rosengren valde att inte kommentera när nyheten meddelades, men han berättar nu om övergången.

- Det är inte alls någon dramatik bakom det här. Jag tyckte helt enkelt att jag hade gjort det jag skulle göra på DTZ. Det var dags att gå vidare. Newsec känns som ett spännande bolag med en intressant ledning, sa Jan Rosengren till Fastighetssverige på Mipim på torsdagskvällen.

Vilka blir dina arbetsuppgifter på Newsec?

- Jag är i första hand senior rådgivare på advice-sidan, och ska syssla med rådgivning, både i samband med förvärv och med strategifrågor. Sedan kommer mitt arbete i stor utsträckning att formas efter vad kunderna vill ha.

Jan Rosengren gjorde sin första arbetsdag för Newsec i måndags, och inledde med en tripp till Mipim.
- Det är klart att det är lite ovant med att vara här i den här rollen. Men att jag har en ny roll betyder också att det är väldigt viktigt för mig att vara här och träffa folk.

Övergången har varit en av de stora snackisarna i branschen den senaste tiden.

- Ja, det blev en del uppståndelse, jag hade faktiskt inte räknat med det, säger Jan Rosengren – som när du läser det här förhoppningsvis är tillbaka i Stockholm.

- Mitt plan går 06.25 i morgon. En bil ska komma och hämta mig 04.45.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige