Image

Rikshem köper allmännyttigt bolag för 720 miljoner kronor

Transaktioner Rikshem köper allmännyttiga Bo i Väsby, omfattande 652 lägenheter. Rikshem kommer också att få markanvisningar för 150-200 hyreslägenheter i kommunen.
Publicerad den 13 Maj 2015
Rikshem, med vice vd Ilija Batljan köper Bo i Väsby. "Jag är glad att Upplands Väsby kommun har funnit en stark, stabil och framtidsinriktad strategisk partner för Väsbys bostadsutveckling", säger kommunalrådet Mathias Boman. Bild: Väsby kommun
Rikshem, med vice vd Ilija Batljan köper Bo i Väsby. "Jag är glad att Upplands Väsby kommun har funnit en stark, stabil och framtidsinriktad strategisk partner för Väsbys bostadsutveckling", säger kommunalrådet Mathias Boman.

Köpeskillingen är 720 miljoner kronor.

- Vi är stolta och mycket glada över att förvärva Bo i Väsby. Genom köpet befäster vi vår position som den nationella allmännyttan. Med tydlig affärsmässighet, egen förvaltning, bostadssociala insatser och samarbete med kommunerna fortsätter vi enligt vår ambition att växa i hög takt i tillväxtregioner. Det är även glädjande att Rikshem nu kan uppföra 150-200 hyreslägenheter i området, säger Ilija Batljan, vice vd och chef för affärsutveckling på Rikshem.

Kommunfullmäktige i Upplands Väsby beräknas fatta det formella beslutet om försäljningen av Bo i Väsby den 15 juni. Rikshem väntas ta över som ägare från och med 18 augusti 2015. Bo i Väsbys fastighetsbestånd innehåller totalt ett 40-tal byggnader med 652 bostäder, samt en mindre del kontor och andra lokaler . Uthyrningsbar area uppgår till 44 000 kvadratmeter.

Kommunens rådgivare i affären är PWC och advokatfirman Foyen.

– Jag är glad att Upplands Väsby kommun har funnit en stark, stabil och framtidsinriktad strategisk partner för Väsbys bostadsutveckling. Det innebär att vi säkrar en långsiktig och professionell förvaltning till våra nuvarande hyresgäster, samtidigt som vi lägger grunden för en hög byggtakt, säger Mathias Bohman (S), kommunstyrelsens ordförande.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Så blir Rånes framtid efter Amastens ledningsrockad

Bolag SBB har beslutat om den framtida ledningen för Amasten och valt att ersätta Mikael Rånes med Lars Thagesson som vd. Mikael Rånes berättar själv för Fastighetssverige hur den närmaste framtiden blir.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY