Image

Riksbyggen säljer sin byggserviceverksamhet

BOLAG Riksbyggen har träffat avtal med TIBA Bygg AB kring överlåtelse av Riksbyggens byggservice i Stockholm. TIBA Bygg övertar verksamheten från och med den 1 december 2009.
Publicerad den 2 December 2009

I verksamheten som överlåts bedrivs reparationer och ombyggnader genom åtta anställda som nu får anställning i TIBA Bygg.

Affären markerar starten på ett nära samarbete mellan Riksbyggen och TIBA Bygg, där Riksbyggen fortsatt kommer att erbjuda samma tjänster av hög kvalitet till sina kunder men i samarbete med TIBA Bygg. Samarbetsavtalet mellan Riksbyggen och TIBA Bygg försäkrar att Riksbyggens kvalitets- och miljökrav uppfylls. Tidigare i år har Riksbyggen i Stockholm avyttrat sin elentreprenadverksamhet, tvätt- och vitvaruservice samt växtinredningsverksamhet.

- Det här är ett led i vårt arbete för att fokusera oss på förvaltning som är vår kärnverksamhet. Övriga tjänster erbjuder vi nu genom samarbete med specialister, säger Ulrica Björnör, Riksbyggens chef för fastighetsförvaltning Mellersta.

TIBA Bygg, som är ett väletablerat byggföretag i Stockholm, bedriver i huvudsak traditionella byggentreprenader, hyresgästsanpassningar och verkstadssnickerier. Företaget har trots det ekonomiska läget haft ett mycket bra 2009 och ser fram emot det stundande samarbetet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Här är arkitektbolagen med flest projekt och högst intäkter

Bolag Arkitektbranschen har drabbats hårt av lågkonjunkturen, men nu kan en vändning vara på gång. Det visar en ny rapport från Tendium och Byggfakta som Fastighetssverige tagit del av. Här kan du bland annat läsa om vilka arkitektbolag som toppar listorna över antal projekt och högst intäkter.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige