Image

Riksbyggen får nytt jätteuppdrag

AFFäRER Riksbyggen tar hem halva ”Alecta-portföljen”, bland annat i Halmstad, Kalmar, Jönköping och Örebro. Avtalet sträcker sig på tre år med start den 1 april 2010.
Publicerad den 9 Mars 2010

Uppdraget omfattar drift och skötsel av drygt 350 000 kvadratmeter kommersiella areor, huvudsakligen kontor och handel. Riksbyggen tar hem uppdraget i konkurrens med flera stora aktörer och samarbetar i uppdraget med Newsec Asset Management som från och med 1 april förvaltar hela Alectas svenska fastighetsportfölj.

- I upphandlingen har vi strävat efter att välja det bästa alternativet på varje ort. Riksbyggen är en stor rikstäckande aktör med stark lokal närvaro, som passar väl in i Alectas och våra ambitioner med hur vi vill utveckla portföljen. En avgörande faktor var Riksbyggens organisation och kompetens samt deras proaktiva arbete, säger Björn Lindeborg, vd på Newsec Asset Management.

- Affären har genomförts tack vare att vi kunnat uppvisa våra kvalitativa förvaltningstjänster, vårt långsiktiga arbete med kompetens- och verksamhetsutveckling samt lokal närvaro i hela landet, säger Ola Gräsberg, marknadsområdeschef för Stockholm kommersiella inom Riksbyggen.

- Vi är mycket stolta att tillsammans med Newsec få förtroende och möjlighet att utveckla och skapa mervärde både för fastighetsägaren och för hyresgästerna, säger Ola Gräsberg.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige