Image
Rönnåsen 3, utanför Ulricehamn.
Rönnåsen 3, utanför Ulricehamn. Bild: Mattias Nilsson/nuab.eu

Prisma tecknar markanvisningsavtal för ny handelsplats i Ulricehamn

Handel Prisma Properties har tecknat ett markanvisningsavtal med Ulricehamns kommun för att utveckla en ny handelsplats på cirka 14 000 kvadratmeter. Det aktuella området omfattar totalt cirka 70 000 kvadratmeter och ligger i anslutning till riksväg 40.
Publicerad den 22 Oktober 2024

Byggnationen är planerad att påbörjas under 2026 och handelsplatsen beräknas stå färdig under 2027. Projektet förväntas skapa mellan 200 och 300 nya arbetstillfällen i regionen. Prisma Properties har redan tecknat hyresavtal med de första hyresgästerna, och förhandlingar pågår med flera andra aktörer. Fokus för det nya handelsområdet är lågprishandel, dagligvaror och snabbmat, vilket möter den växande efterfrågan i regionen.

Projektet är en del av Prisma Properties långsiktiga tillväxtplan för att bli Nordens ledande utvecklare och långsiktiga ägare av fastigheter inom lågprishandel.

“Vi är väldigt glada över att få möjligheten att utveckla en ny handelsplats i nära samarbete med Ulricehamns kommun. Området har stor potential och vi ser fram emot att bidra till den lokala tillväxten", säger Carsten Krebs, CDO, Prisma Properties.

“Utveckling av en ny handelsplats på Rönnåsen kommer att bli ett stort lyft för kommunen, både i form av nya arbetstillfällen och ökad tillgång till handel och service för invånarna", säger Fredrik Linusson, sektorchef på miljö och samhällsbyggnad, Ulricehamns kommun.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så vill Niam växa inom bostadssegmentet

Bolag Niam stärker sin bostadssatsning med ytterligare en fastighet i Stockholm. Efter förvärvet av 203 lägenheter i Barkarbystaden från Citycon berättar Henrik Gerdin, fondchef på Niam, om bolagets målsättning inom segmentet, vilka marknaderna man tittar på att investera i och vilka boxar som behöver checkas av för att en fastighet ska klassas som intressant.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige