Image
Joachim Kuylenstierna, vd för Fastator.
Joachim Kuylenstierna, vd för Fastator. Bild: Fastator

Point Properties köper centrumfastighet i Örnsköldsvik

Transaktioner Point Properties, ägt av Fastator, köper galleria i Örnsköldsvik för 116 miljoner kronor.
Publicerad den 18 December 2020

Fastigheten London 12 är en centrumgalleria mitt i centrala Örnsköldsvik vid Stora Torget med ett underliggande fastighetsvärde om 116,2 miljoner kronor. Den uthyrningsbara ytan uppgår till 9 100 kvadratmeter med en uthyrningsgrad om 98 procent och ett årligt hyresvärde om 12,7 miljoner kronor. Genomsnittlig kontraktslängd är 2,6 år där de största hyresgästerna är Hemköp, Nordic Wellness, Clas Ohlson och Systembolaget som flyttar in i september 2021. Förvärvet finansieras via eget kapital och lån.

Point äger idag 15 fastigheter i främst södra och mellersta Sverige med framtida bostadsbyggrätter om totalt cirka 80 000 kvadratmeter.

– Points affärsidé är att återskapa levande stadskärnor där vi utvecklar våra fastigheter med boende, handel och samhällsservice. Det handlar om att förvandla städernas tynande centrum till att gjuta nytt liv och skapa ett nav för hela orters positiva utveckling. Precis det som vi redan har lanserat på tre orter hitintills och fortsätter med i rask takt, kommenterar Magnus Åkesson, tillträdande vd för Point.

– Point visar på Fastators förmåga att utnyttja vår breda fastighetskompetens till att se både samhällets utveckling och samtidigt skapa goda tillväxtmöjligheter där såväl samhälle som hyresgäster och aktieägare blir vinnare, kommenterar Joachim Kuylenstierna, vd på Fastator.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Fastator på Branschguiden

Som det enda fastighetsnischade investmentbolaget på aktiemarknaden ger Fastator investerare och sparare en unik tillgång till fastighetssektorn som investeringsobjekt. Vårt spektrum av fastighetsrelaterade verksamheter skapar en bred portfölj, där investerare får möjligheten att exponeras mot flera olika delsegment på fastighetsmarknaden och samtidigt ta del av värdeutvecklingen i sektorn som helhet.
Fastators affärsidé är att bygga värde genom att starta och initialt driva bolag inom fastighetsrelaterade segment där vi ser goda tillväxtmöjligheter. Vi tar ett aktivt ägarska...

Läs mer om Fastator på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Roger Akelius: "Leiv behövs hos SBB"

Bolag För Fastighetssverige kommenterar Akelius grundare Roger Akelius fredagens stora bomb i fastighetsbranschen – att Ilija Batljan avgår som vd för SBB och ersätts av Akelius CFO Leiv Synnes.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige