Image

Platzer når substansmål – 1,5 år tidigare än beräknat

Bolag Platzers substansvärde är i Q2-rapporten uppe i 40,21 kronor (38,62). Därmed når man sitt finansiella mål om 40 kronor ett och ett halvt år tidigare än beräknat.
Publicerad den 8 Juli 2016
P-G Persson Bild: Platzer
P-G Persson

Substansvärdet i Q1-rapporten var 39,81 kronor.

Fastighetsvärdet passerade i rapporten även tiomiljardersstrecket – 10 588 miljoner kronor, jämfört med 9 924 i Q1-rapporten.

Halvårets förvaltningsresultat uppgick till 146 miljoner kronor, en ökning med 16 procent jämfört med förra året.

Vd P-G Persson:
- Platzers verksamhet fortsätter att växa genom förvärv samt fastighets- och projektutveckling. Under första halvåret ökade fastighetstillgångarna med 0,7 miljarder kronor till 10,6 miljarder kronor, vilket är i linje med vår strategiska plan att öka fastighetstillgångarna med 1-1,5 mdkr per år. Senaste förvärvet innebär dessutom att vi nu tar klivet in på Lindholmen, ett av de mest spännande utvecklingsområdena i Göteborg.

- För närvarande har vi projekt igång med en volym på 0,8 miljarder kronor. Vid Gamlestads torg tog vi i juni första spadtaget för att utveckla huvudbyggnaden i den nya knutpunkt som byggs. På fastigheter i Gårda, Skår och Älvsborg har vi pågående detaljplaneprocesser motsvarande ytterligare 75 000 kvadratmeter. Dessutom har Platzer en utvecklingsportfölj omfattande drygt 425 000 möjliga kvadratmeter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Samfastigheter-toppen: "SBB:s fall präglar fortfarande mycket av segmentet"

Bolag Hur ser möjligheter till investeringar och nya projekt inom LSS-boenden ut idag? Vad krävs för att investeringsviljan ska vakna igen? Poyan Katebi, vd för Samfastigheter, menar att läget är betydligt bättre nu än för bara sex månader sedan, men att storbankerna fortfarande ser risker som kanske inte finns. – Det är bättre dialoger nu, det känns som att vi skulle kunna komma i gång, men hel branschen har fortfarande som en blöt filt över sig, säger Poyan Katebi.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige