Image

Planer på ny stadsdel i Karlstad

BYGG Karlstads kommun arbetar nu med att ta fram en plan för att utveckla Kanikenäset.
300-400 lägenheter och nya kontorslokaler ingår i planerna.
Publicerad den 3 Augusti 2010

- Tanken är att planera för byggandet av 300-400 nya lägenheter och avsätta runt 50 000 kvadrat för andra verksamheter, säger Osman Sharif på stadsbyggnadskontoret till Nya Wermlands-tidningen.

Bostäderna planeras vid Tullholmsviken och i Inre hamn och i övrigt handlar bland annat om nya lokaler för handel, kontor och restauranger.

- Klövern, Helmia och fastighetsbolaget Lagergrensgatan samt kommunen är några av fastighetsägarna och i stort sett alla är positiva till den här utvecklingen. Det är bara Pictura som inte är det. De vill behålla sin verksamhet och det har vi lagt fram ett förslag till lösning på, säger Osman Sharif till tidningen.

Klövern ser positivt på planerna.

- Vi har en hel del planer bland annat på nya kontorshus, en så kallad businesspark. Det går att då in många nya fastigheter och även nya bostäder i fina vattenlägen. Därför är det viktigt att få med hela Kanikenäset i planen, säger Staffan Gustafsson på Klövern till tidningen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige