Image
Peter Strand, Tommy Åstrand och Matilda Olsson.
Peter Strand, Tommy Åstrand och Matilda Olsson. Bild: SLP

Peter Strand lämnar vd-posten på SLP – Tommy Åstrand tar över

Bolag Tommy Åstrand, nuvarande CFO för SLP, kommer efter årsstämman den 26 april att efterträda Peter Strand som vd och Matilda Olsson, nuvarande ekonomichef, kommer samtidigt tillträda som CFO. Valberedningen föreslår också Peter Strand som ny arbetande vice ordförande i styrelsen med särskilt fokus på fastighetsförvärv.
Publicerad den 13 Mars 2023

Koncernledningen för SLP kommer därmed att bestå av Tommy Åstrand som vd, Matilda Olsson som CFO och Christian Berglund som Fastighetschef.

– Peter Strand, som en av grundarna och huvudägarna av bolaget, har tillsammans med mig under drygt fyra år målmedvetet byggt upp verksamheten med en organisation präglad av hög kompetens och stort engagemang. Detta möjliggör att vi nu kan genomföra denna succession med Tommy och Matilda. Peter kan på så sätt få möjlighet att i sin nya roll fokusera på strategiska frågor och transaktioner, vilket han brinner för. Detta säkerställer att vi fortsätter att utveckla bolaget, våra medarbetare och därmed skapa aktieägarvärde, säger styrelsens ordförande Erik Selin.

Tommy Åstrand, som tillträder som ny vd efter årsstämman, har varit anställd som CFO på SLP sedan år 2020. Tommy har mångårig erfarenhet från noterade fastighetsbolag och har bland annat varit CFO på Victoria Park AB, Hembla AB och Tribona AB.

– Att Tommy, som jag arbetat ihop med under mycket lång tid i tre olika noterade fastighetsbolag, tillträder som ny vd skapar en kontinuitet i SLP och säkerställer en fortsatt tillväxt i enlighet med lagda strategier. Jag är övertygad om att Tommy tillsammans med Christian, som varit med sedan bolaget bildades och under 15 års tid arbetat med logistikfastigheter i ledande positioner, kommer på ett utmärkt sätt fortsätta utveckla bolaget. Med den tryggheten kan jag i min nya roll fokusera på transaktioner och den strategiska utvecklingen av bolaget, säger nuvarande vd Peter Strand.

Matilda Olsson, som började sin anställning hos bolaget 2020, tillträder som ny CFO efter årsstämman och arbetar för närvarande som ekonomichef. Matilda var bland annat projektledare för noteringen av SLP på Nasdaq Stockholm under våren 2022. Hon har tidigare verkat som managementkonsult på EY.

– Jag ser verkligen fram emot min nya roll som vd. Tillsammans med övriga medarbetare har jag haft förmånen att vara med under uppbyggnaden av bolaget och är väl insatt i affärsmodell och rutiner. Jag är stolt över att vi lyckats attrahera unga, kompetenta och engagerade medarbetare, som jag ser fram emot att fortsätta att utveckla bolaget tillsammans med. Det är glädjande att kunna fortsätta arbeta tillsammans med Peter i våra nya roller och jag är även glad över att vi internt kunnat tillsätta min efterträdare, säger tillträdande vd Tommy Åstrand.

Valberedningen kommer att föreslå att Erik Selin, Greg Dingizian, Sophia Bergendahl, Sofia Ljungdahl, Unni Sollbe och Jacob Karlsson omväljs, samt att Peter Strand nyväljs till styrelseledamöter i SLP. Erik Selin föreslås för omval till styrelseordförande. Peter Strand föreslås till vice styrelseordförande. Nuvarande vice styrelseordförande Greg Dingizian kommer fortsätta som ordinarie styrelseledamot.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Swedish Logistic Property på Branschguiden

Swedish Logistic Property äger, bygger och utvecklar fastigheter med inriktning på lager, logistik och industri.

I nära samarbete med Hyresgäster skapas effektiva och anpassade lokaler utifrån verksamheters behov och önskemål, där vi strävar efter att vara en partner som kan bidra till våra Hyresgästers utveckling och framgång.

Genom att regelbundet arbeta med att modernisera och effektivisera våra fastigheter så spar vi energi, sänker driftkostnader och givetvis värnar om vår miljö.

Med erfarenhet av fastigheter och affärer i olika bolag, ett stort kontaktnät...

Läs mer om Swedish Logistic Property på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

EU-satsning för energieffektiva bostäder testas i Göteborg

Energi/miljö Ett nytt EU-projekt, ThumbsUp, ska utveckla och demonstrera energilagringslösningar i bostäder. Projektet, som involverar 19 företag, universitet och forskningscentra, koordineras av Veolia i Spanien, medan svenska Johanneberg Science Park samordnar hur lösningen ska testas. Detta sker i Göteborg på HSB Living Lab, en av tre demonstrationsplatser.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige