Image

Peabskolan startar i ytterligare två städer

BYGG Höstterminen 2006 startade byggföretaget Peab en egen treårig fristående gymnasieutbildning för byggprogrammet i Ängelholm. Nu i höst etableras Peabskolan i Malmö och Solna enligt samma koncept.
Publicerad den 14 Augusti 2008

64 elever togs in på utbildningen i Ängelholm första läsåret, varav hälften var obehöriga, det vill säga att de inte var godkända i något av kärnämnena svenska, engelska och eller matematik. Erfarenheterna från Ängelholm var så positiva att satsningen nu alltså utökas.

I Malmö och Solna kommer Peabskolan nu i höst att ha 24 elever vardera, och i Ängelholm, där det tredje läsåret startar kommer det att finnas 100 elever.

I Peabskolan varvas den teoretiska utbildningen med praktik på någon av Peabs många arbetsplatser. Erfarenheterna från Ängelholm visar att många av eleverna blivit behöriga under utbildningens gång.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige