Image

Peab introducerar nytt bokoncept i Uddevalla

Bostäder Efter nya hyres- och bostadsrätter i Folkets Park i Uddevalla står det nu klart att Peab fortsätter expandera stadsdelen med ett nytt bokoncept. Gårdshem är namnet på den villaliknande boendeformen. Sammanlagt kommer 30 bostadsrätter att byggas med planerad inflyttning under våren 2016.
Publicerad den 6 Oktober 2014

Det har varit en stor efterfrågan på bostadsrätter och i uppdraget har det även ingått att uppföra 48 hyreslägenheter för kommunägda Uddevallahem.

– Nu går vi vidare med att förbereda säljstarten för vårt nya bokoncept Gårdshem och BRF Polketten. Barnfamiljer med vanliga inkomster men även singelhushåll och äldre tror vi är intresserade av hustypen och prisnivån, säger Emelia Antonsson, projektutvecklare på Peab Bostad.

BRF Polketten kännetecknas av småskaliga bostadshus i två våningsplan och med en attraktiv prisbild. Typiska gårdsmiljöer kommer vara ett sätt att skapa samvaro i området med gemensamma samlingsplatser för utemöbler och exempelvis grillar. Dessutom får samtliga lägenheter stora balkonger eller uteplatser.

– Gårdshem och Polketten förenar det bästa från två världar. Vi kan bjuda på flera av de mervärden som en egen villa har men utan jobbet att vara husägare, konstaterar Emelia Antonsson

Uddevalla blir den tredje staden i Sverige där Gårdshem introduceras. Först ut var Björlanda Brygga i Torslanda utanför Göteborg där 38 lägenheter snabbt sålde slut. Brf Basilikan i Skövde med 26 bostadsrätter ska stå klart under 2016.

- Vi räknar med ett lika stort intresse från Uddevallaborna. Det är uppenbart att det finns en marknad för mindre bostadsrätter i en attraktiv miljö och till ett överkomligt pris. Speciellt då Folkets Park ser ut att kunna bli en del av den blandstad som många efterfrågar idag med bland annat olika boendeformer, säger Emelia Antonsson.

I och med uppförandet av Gårdshem är nästan omvandlingen av Folkets Park klar. Ytterligare ett punkthus med bostadsrätter kommer att byggas med planerad säljstart under hösten 2015.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige