Image

Peab får halvmiljarduppdrag av Akademiska Hus

Bygg Peab har fått uppdraget att bygga en ny huvudbyggnad vid Sveriges lantbruksuniversitet Ultuna i Uppsala. Beställare är Akademiska Hus och kontraktssumman uppgår till 482 miljoner kronor.
Publicerad den 25 Juni 2012

Den nya huvudbyggnaden kommer att omfatta 24 000 kvadratmeter och den ska rymma lokaler för utbildning, forskning, ledning och administration. Den sex våningar höga entrédelen med en yta på 7 000 kvadratmeter ska utformas helt i trä.

Uppdraget är en generalentreprenad i samverkan och byggnaden beräknas vara klar för inflyttning under våren 2015.

- Vi är glada vi fått detta förtroende och det känns inspirerande att få medverka i skapandet av ett modernt och levande campus, säger Peabs arbetschef Fredrik Jihammar.


Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige