Image

Peab bygger mer i Amhult

Bygg/Arkitektur Amhult i Torslanda fortsätter att expandera. Peab som förra året påbörjade uppförandet av 56 bostadsrätter fortsätter nu med ytterligare 60 nya lägenheter under namnet BRF Landningsbanan.
Publicerad den 21 Augusti 2014
BRF Landningsbanan. Bild: Peab
BRF Landningsbanan. BRF Landningsbanan. Bild: Peab
BRF Landningsbanan.

– Vi upplever att Amhult blir allt populärare för bostadsrättsköpare. Inte minst tack vare att infrastrukturen nu är på plats med bra kommunikationer till Göteborg och närheten till naturen och ett aktivt fritidsliv, säger Robert Pemaj, projektutvecklare på Peab.

Den officiella säljstarten för BRF Landningsbanan är på gång denna vecka men redan har ett tiotal kontrakt undertecknats från köpare som var tidiga med att anmäla sitt intresse.

– Projektet har onekligen fått en bra start och det beror på att vi lyckats utveckla vårt bokoncept ytterligare. Denna gång har vi arbetat lite annorlunda mot hur vi brukar göra. Arkitekter och inredningsdesigners har fått ta ett steg tillbaka och istället har vi gett extra stort inflytande till potentiella köpare. Det har bland annat resulterat i fler yteffektiva lösningar.

Bostadsrättsmarknaden i Göteborg har varit het de senaste åren. Något som spiller över till marknaden i Torslanda och Amhult även om prisnivån är lägre än i centrala Göteborg.

– Människor som väljer att bosätta sig i Amhult vill kombinera det bästa från två världar. Kollektivtrafiken med bussar till Göteborg ligger bara ett stenkast från lägenheterna samtidigt som det är nära till det lokala köpcentret och inte minst salta bad och andra naturupplevelser, konstaterar Robert Pemaj.

Peab räknar med att ha fått tillräckligt med påskrivna kontrakt före årsskiftet och att de nya lägenheterna kan stå klara för inflyttning vintern 2016.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige