Image

Osäker framtid för kommunalt bostadsbolag

BOSTÄDER Framtiden för det kommunala bostadsbolaget i Arboga, ABO, diskuteras. Ett av alternativen är att sälja ut hela bolaget med alla dess fastigheter.
Publicerad den 3 April 2008

Tjänstemännen i Arboga har påbörjat en utredning om Arbogabostäders, ABO:s, framtid, rapporterar Sveriges Radio Västmanland.

I bakgrunden ligger problem med underhåll i de kommunala fastigheterna, och att ABO har gått med förlust i flera år.

Det finns tre huvudalternativ:
# Att sälja hela ABO med fastigheter och allt.
# ABO säljer ut vissa fastigheter men behåller andra.
# Verksamheten fortsätter som i dag.

Medelvägsalternativet verkar ha flest anhängare, enligt SR Västmanland. Bland annat förespråkar Catrin Strömvall (s), ordförande i tekniska nämnden, det alternativet.

- Vi står inte för någon avveckling, utan vi står för en utveckling. Det handlar om enskilda fastigheter som vi anser inte har tillräcklig attraktivitet. Vi vill i stället satsa på den typ av bostäder som vi ser att det finns ett intresse för, säger hon till SR Västmanland.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Slutförhandlar om stora avyttringen

Bolag Aros Bostad gör en stor affär med ALM Equity och samtidigt är de i slutskedet av förhandlingarna om att sälja en stor hyresrättsportfölj. För Fastighetssverige ger Aros vd Magnus Andersson en uppdatering.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige