Image
x1000w-1
x1000w-1

Olov Lindgren förstärker med nyrekryteringar

Karriär Fokus på tillväxt, hållbarhet och digital utveckling hos fastighetsbolaget Olov Lindgren har lett till inrättandet av nya tjänster och rekryteringar. Under februari-mars ansluter Anders Leijon till rollen som teknisk chef, Åsa Rodin blir hållbarhetsansvarig och Nikos Eirinis, som tillträdde i december, är projektledare inom nyproduktion.
Publicerad den 18 Januari 2023

Fiber och avancerad styrteknik i fastigheterna ställer nya och större krav varför företaget har valt att inrätta en ny teknisk avdelning där Anders Leijon blir chef. Han kommer senast från Byggnadsfirman Viktor Hanson där han haft en lång karriär som arbetschef inom byggproduktion. Avdelningen är bemannad med mycket kompetenta medarbetare inom energi samt styr- och reglerteknik, här finns även fastighetstekniker och byggservice, totalt 20 personer.

Åsa Rodin har rekryterats till tjänsten som hållbarhetsansvarig och börjar i februari. Hon kommer närmast från en liknande roll hos Signalisten och dessförinnan har hon arbetat som energistrateg på Jernhusen. Att höja ambitionerna inom hållbarhet är strategiskt viktigt och den ökade verksamheten inom bolaget gällande nyproduktion och renovering ställer nya krav. Hållbarhetsarbetet ska vara integrerat i hela företaget och därför är rollen en stabsfunktion direkt under vd.

Nikos Eirinis rekryterades under hösten och började som projektledare för nyproduktion i december. Han kommer närmast från Bonava där han har arbetat som projekteringsledare med fokus på de olika faserna inom bostadsutveckling samt produktionsuppföljning. Innan dess hade han samma roll på Peab.

– Då utvecklingen och komplexiteten inom både hållbarhet och teknik har ökat, samtidigt som vår nyproduktion nu rullar i gång, behöver vi förstärka teamen. Vi hälsar våra nya kollegor Anders, Nikos och Åsa varmt välkomna till oss, säger Sven Renström, vd på Olov Lindgren.

Ämnen

Olov Lindgren på Branschguiden

Olov Lindgren AB är ett familjeägt fastighetsbolag som förvaltar 116 fastigheter i Stockholm, bestående av bostäder och kommersiella lokaler. Fastigheterna finns inom Stockholms stad från Farsta i söder till Tensta i norr, med störst koncentration på Södermalm. Affärsidén är att förvärva och bygga samt förvalta och utveckla egna hyresfastigheter med bostäder och lokaler i Stockholmsområdet. Som långsiktig fastighetsägare tar vi ett socialt, ekonomiskt och miljömässigt ansvar. Vi vill bidra till en klimatsmart stad. Vår vision är hållbara miljöer där människor känne...

Läs mer om Olov Lindgren på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson adderar nytt uppdrag: "Perfekt upplägg"

Karriär P-G Persson landar ett nytt fint uppdrag när han kliver in i Brixlys Advisory Board. För Fastighetssverige berättar den tidigare Platzer-vd:n om uppdraget, om sitt liv som styrelseproffs och om framtidsplanerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige