Fastighetsintäkterna ökade med 45 procent till 211,6 miljoner kronor (146,0).
Driftsöverskottet ökade med 60 procent till 160,4 miljoner kronor (100,1).
Periodens resultat blev 46,8 miljoner kronor (72,8), motsvarande ett resultat per aktie om 1,85 kronor (6,34), varav värdeförändringar på fastigheter ingår med 21,9 miljoner kronor (9,9).
Minskningen av periodens resultat mot föregående år beror på värdeförändringar på derivat som ingår med -64,0 miljoner kronor (0,0).
- Catena uppvisar en markant förbättring av förvaltningsresultat och operativt kassaflöde under första halvåret. En kraftig ökning av intäkterna i kombination med marginell ökning av fastighetskostnaderna gör att vi levererar på ett mycket tillfredsställande sätt. Förvaltningsresultatet ökar med hela 36 procent till 102 miljoner kronor, säger vd Gustaf Hermelin i sin kommentar till delårsrapporten.
- Varför är det då så viktigt med ett starkt förvaltningsresultat och ett starkt operativt kassaflöde? Med en genomsnittlig avkastning på våra logistikfastigheter på dryga 7 procent och en låneränta på knappa 3 procent generar vår fastighetsverksamhet ett stort överskott som andas långsiktig stabilitet. Ett starkt operativt kassaflöde borgar för att vi ska kunna fortsätta att växa både genom investeringar i befintliga fastigheter och förvärv av nya, ge en hög utdelning till våra aktieägare och slutligen ha en hög beredskap för fluktuationer i finansieringskostnader. Personligen tror jag att förmågan att skapa goda kassaflöden kommer att vara vårt signum.
Raka spåret till smartare logistik
På ett hållbart sätt och genom samarbete utvecklar vi på Catena effektiva logistikanläggningar som försörjer storstadsregioner i Skandinavien.
Vi erbjuder Sveriges bästa nät av moderna och strategiskt placerade fastigheter som erbjuder optimala förutsättningar för ett smartare lager- och varuflöde.
Genom proaktivt arbete och kontinuerlig bevakning av trender inom logistikmarknaden kan vi säkerställa att våra kunder är rustade för framtidens logistik.
Bolag Den finska transaktionsmarknaden började sakta in under Q3 2022 och hittills under 2023 har aktiviteten varit skral med en transaktonsvolym på ynka 300 miljoner euro, drygt tre miljarder kronor. För helåret 2022 nådde den finska marknaden upp i en volym på 7,2 miljarder euro. Hanna Kaleva på KTI berättar mer om det finska fastighetsåret 2022 och utsikterna för 2023.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.