Image

Ökat driftsöverskott trots minskade intäkter

RAPPORTER Fabeges driftsöverskott ökar till 348 miljoner kronor det första kvartalet i år, jämfört med 344 miljoner kronor förra året. Detta trots att hyresintäkterna minskade till 548 miljoner kronor (561), till följd av nettoförsäljning av fastigheter. Efter värdeförändringar redovisas ett förlustresultat efter skatt på 81 miljoner kronor.
Publicerad den 28 April 2009

Samma period förra året redovisades en vinst på 388 miljoner kronor.

Överskottsgraden ökade till 64 procent (61).

– Genom att pressa kostnader och öka effektiviteten i organisationen har överskottsgraden förbättrats med tre procentenheter. Förvaltningsresultatet ökade med tio procent trots mindre bestånd och att finansnettot belastats med cirka 40 miljoner kronor i poster av engångskaraktär. Förvaltningsresultatet är därmed det högsta sedan verksamheten koncentrerades till Stockholm, kommenterar Christian Hermelin, vd för Fabege.

– Låg vakans, ett stabilt intäktsflöde och starkt kostnadsfokus medför att vårt förvaltningsresultat utvecklas mycket positivt. Lågkonjunkturen börjar nu märkas tydligare men med en ränteutveckling som går vår väg, god tillgång till kapital samt ett välbeläget och attraktivt fastighetsbestånd känner jag tillförsikt inför fortsättningen av året, fortsätter Christian Hermelin.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

NCC-vd:n: "Vi är inte immuna"

Bolag Det är samma marknad som förra året. Det säger NCC:s vd Tomas Carlsson när han kommenterar marknadsutsikterna. Även om vissa områden i bolaget har det något tuffare så påverkas kassaflödet positivt av att de inte har investerat i fastighetsutveckling under första kvartalet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige