Image

Ny hyresgäst i Ericssons gamla lokaler

AFFÄRER Landic Property hyr ut 5750 kvadratmeter till Västra Götalandsregionens IT-avdelning. Det är Ericssons gamla lokaler i Södra Porten i Mölndal som nu får ny hyresgäst.
Publicerad den 31 Januari 2008

I och med att Västra Götalandsregionen genomförde en omorganisation beslutades att regionens IT-enhet skulle centraliseras i form av Västra Götalandsregionens IT. När ansvarig för lokalinhyrning Claes Ström sökte lokaler fastnade han för Södra Porten.

- Det geografiska läget är strategiskt mycket bra för oss, säger Claes Ström.

Södra Porten är ett område på frammarsch. Det finns många spännande restauranger och möjligheter till att göra ärenden i närområdet. Dessutom ligger det naturskönt vid Lackarebäcks Naturskyddsområde med vackra och vidsträckta grön- och strövområden.

- Närheten till service, restauranger och grönområden är naturligtvis viktigt för att våra medarbetare ska trivas, säger Claes Ström.

VGR IT flyttar in i Ericssons gamla lokaler. Det innebär att lokalerna redan är anpassade efter ett IT-företag, men Landic Property och VGR IT har ändå behövt genomföra vissa anpassningar för att lokalerna ska bli optimala för VGR IT.

- Landic Property har varit mycket lyhörda och flexibla. Tillsammans har vi förändrat lokalerna, exempelvis genom att förbättra mötesytorna. Snabbheten i lokalanskaffningen och anpassningen för Västra Götalandsregionens verksamheter har gjort detta till den bästa lösningen för oss, säger Claes Ström.

Landic Property äger idag alla fastigheter inom Södra Porten. Andra företag som nyligen valt att hyra lokaler i Södra Porten är Honeywell samt Black and Decker.

- Södra Porten är ett framtidsområde som vi satsar mycket på. Det har ett strategiskt läge rent geografiskt och vi har en stor tillströmning av hyresgäster, säger Tommy Sundbom, vd Landic Property i Sverige.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Slutförhandlar om stora avyttringen

Bolag Aros Bostad gör en stor affär med ALM Equity och samtidigt är de i slutskedet av förhandlingarna om att sälja en stor hyresrättsportfölj. För Fastighetssverige ger Aros vd Magnus Andersson en uppdatering.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige