Image
Thorbjörn F Pedersen.
Thorbjörn F Pedersen.

NRP miljardsäljer logistik

Transaktioner Allianz och CBRE Global Investors har bildat ett JV och köper en logistikportfölj för drygt fyra miljarder kronor av Ness, Risan & Partners.
Publicerad den 1 Februari 2019

Portföljen består av åtta logistikfastigheter i Sverige och Danmark, totalt mer än 400 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta.

Den genomsnittliga återstående hyresperioden är tolv år.

– Portföljen är en bra plattform för fortsatt tillväxt i Norden. Den är diversifierad, med långa hyreskontrakt och med potential att skapa fortsatt värde, säger Hugues Braconnier, logistikchef på Allianz Real Estate.

- Portföljen innehåller högkvalitativa fastigheter med långa hyreskontrakt i starka mikrolägen i Norden, säger Alexander van Riel, chef för kontinental-Europa på CBRE GIP.

Thorbjørn F. Pedersen på NRP säger:
– Det har varit en spännande resa att skapa den här kvalitetsportföljen tillsammans med våra investerare och vi är nöjda med att lämna över till CBRE GIP och Allianz.

Säljarens rådgivare: Advokatfirman BAHR AS, Setterwalls Advokatbyrå AB, Real Asset Partners, Source CP GmbH.

Köparens rådgivare: Linklaters, EY, Sweco och Aon.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Framtidens laddsystem för elbilar

Presenteras av ChargeNode

Lediga Fastighetsjobb
Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Annika Backlund: "Jag köper aldrig ett hus jag inte själv skulle kunna tänka mig att bo i"

Bolag Annika Backlund är en av väldigt få kvinnliga svenska fastighetsägare. Här berättar hon sin historia; hur hon byggt upp sitt bestånd från 0 till 700 lägenheter, finansieringsproblematiken på mindre orter, dråpliga historier under entreprenörsresan – och regeln hon aldrig bryter mot: "Jag köper aldrig ett hus jag inte själv skulle kunna tänka mig att bo i".

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY