Image
Nu inleder Nordstan, i samarbete med Göteborgs stad, en upphandling för att hitta det arkitektkontor som får uppdraget att gestalta den planerade gatuentrén och anslutningen till Västlänken.
Nu inleder Nordstan, i samarbete med Göteborgs stad, en upphandling för att hitta det arkitektkontor som får uppdraget att gestalta den planerade gatuentrén och anslutningen till Västlänken. Bild: Nordstan

Nordstan inleder upphandling av arkitektkontor

Bygg/Arkitektur Nu inleder Nordstan, i samarbete med Göteborgs stad, en upphandling för att hitta det arkitektkontor som får uppdraget att gestalta den planerade gatuentrén och anslutningen till Västlänken. Nordstans utbyggnad åt norr kommer att bli en visuellt viktig del av den nya stadsdelen som växer fram här.
Publicerad den 22 November 2022

Med Västlänken växer ett nytt urbant centrum fram kring centralstationen. Tusentals nya bostäder och arbetsplatser gör det till en citykärna som kommer att leva även efter kontorstid. En av Västlänkens uppgångar kommer att leda direkt upp i Nordstan vilket öppnar upp för möjligheten för en ny stor huvudentré, nya gångstråk och större ytor för butiker och restauranger.

Det första steget i upphandlingen är en prekvalificering med intervjuer. Fram till den 1 december kan arkitektkontor anmäla sitt intresse av att delta. Därefter väljs fyra arkitektkontor ut för ett parallellt uppdrag som preliminärt startas i mitten av december. Nordstan har ett samarbete med staden och stadsarkitekt Björn Siesjö i framtagandet av program för arkitektkontorens uppdrag. Resultatet av det parallella uppdraget planeras att slutredovisas feb/mars 2023.
– Nordstans nya entré och den nya fasaden mot norr kommer att sätta tonen för den nya centrala stadsdelen. Här blir det oerhört viktigt att skapa en vacker, tillgänglig och trygg miljö. En plats i staden där människor vill vara och verka, säger Björn Siesjö, stadsarkitekt i Göteborg.

Nordstans affärscentrum består av åtta stadskvarter som är sammanbyggda med gågator till ett inomhuscenter. Nordstans samfällighet består av ägarna till fastigheterna i Nordstan vilka är Vasakronan, Hufvudstaden, Castellum, FO Peterson och Gösta Andersson Byggnadsfirma.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertexter

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny lag om tvistelösning för de privata fastighetsägarnas hyresförhandlingar

Sverige Under fredagen klubbades en ny lag som börjar gälla 1 januari nästa år. Den ska hjälpa till med tvistelösningen med privata hyresvärdar. Fastighetssverige tog reda på vad Socialdemokraterna velat åstadkomma med lagförslaget som nu klubbats och varför vänsterpartiet har invändningar mot den.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige