Image

Niras får stort uppdrag med dinosauriepark

AFFäRER Niras (före detta TP Group) har fått ett stort uppdrag när det gäller utvecklingen av Urtidsparken vid Kungens Kurva i Huddinge.
Publicerad den 19 Mars 2010

- Det handlar om den första urtidsparken i Europa och helt klart ett spännande uppdrag. Det krävs många olika kompetenser för att genomföra detta och åstadkomma en helhetslösning, säger Jan Leife, vd på Niras Sweden AB, till Fastighetssverige på Mipim.

Urtidsparken ska vara en så kallad edutainment-park, med urtidsdjur som exempelvis dinosaurioer i form av robotar. Bakom projektet står Urtidsparken AB och dess vd Maria Rydbrink Raud.

Den totala investeringsvolymen för den 20 000 kvadratmeter stora parken är 400 miljoner kronor.

- Det är fortfarande i ett tidigt skede, men Huddinge kommun är väldigt positiv, planfrågorna pågår just nu, säger Jan Leife.

Niras har bland annat fastighetsutvecklingsuppdraget och man jobbar nära bland andra den tidigare Niras-medarbetaren Jonas Lundbergh, som har startat JL Strategi & Koncept, som står för konceptutvecklingen.

- Vi bistår också på finansieringssidan och är inblandade i diskussioner med kommunen, säger Jan Leife

ÅWL är engagerade som arkitekter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige