Image
Niam köper två bostadsprojekt i Danmark.
Niam köper två bostadsprojekt i Danmark. Bild: Niam

Niam köper två bostadsprojekt i Danmark

Transaktioner Niam och Milton Huse har ingått avtal om byggande och köp av två radhusprojekt med totalt 244 bostäder. Majoriteten av bostäderna ligger i Haslev, centala Själland, och resterande ligger i Lyndelse, strax söder om Odense på Fyn.
Publicerad den 13 September 2021

I Haslev utvecklas ett nytt stort bostadsområde i den södra delen av staden, där ambitionen är att skapa ett attraktivt område att bo i till en rimlig kostnad. Både lekplatser och ett större aktivitetshus byggs i området, som ska användas för samhällsaktiviteter. Dessutom kommer det vara möjligt att omvandla en andel av bostäderna till äldreboenden, så att framtida hyresgäster kan bo kvar i sina hem, även om ett behov av vård uppstår.

Projekten kommer vid färdigställande ha en miljöcertifiering enligt DGNB Silver.

Michael Berthelsen, Country Manager Danmark:
– Vi är mycket glada över att samarbeta med Milton Huse i dessa två bostadsprojekt, vilka kommer att vara bra komplement till vår befintliga portfölj. Områdena ligger inom kort pendlingsavstånd till de stora universitetssjukhus i respektive stad och vi tror därför att bland annat sjukhusanställda kommer att efterfråga dessa energivänliga kvalitetsboenden, belägna nära naturen för en prisvärd hyra.

Milton Huse räknar med att kunna påbörja utvecklingen i slutet av 2021, och de första husen kommer att vara klara för inflyttning i början av 2023. Projekten förväntas vara helt klara under första kvartalet 2025.

Erik Rehnquist, vd och ägare av Milton Huse:
– Vi på Milton Huse har varit mycket nöjda med processen med Niam och ser fram emot det framtida samarbetet. Niam är väldigt pragmatisk i sina attityder och tänker mycket på de människor som kommer att bo i deras hem, vilket bland annat uttrycks i form av byggandet av en gemensam lokal, utomhusområden med lekplats och ett konsekvent fokus på hållbarhet. Detta är helt i linje med Milton House egna värderingar.

Med denna transaktion ökar Niams närvaro på den danska bostadshyresmarknaden och portföljen består nu av cirka 1 650 hyresrätter.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Niam AB på Branschguiden

Niam är norra Europas ledande fondförvaltare inom fastighetsinvesteringar och erbjuder finansiella investerare möjlighet att investera på de Nordiska marknaderna genom sina fonder. Företaget grundades 1998 och har sedan dess förvaltat fastigheter omfattande mer än 11 miljoner och realiserat fastigheter för över €7 miljoner. Niam har fler än 70 anställda och kontor i Stockholm, Helsingfors, Oslo, Köpenhamn och Luxembourg.

Läs mer om Niam AB på Branschguiden

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY