Image

Newsec hyr ut till Trafikverket i Göteborg

Uthyrning Newsec har på uppdrag av Alecta tecknat ett sexårigt avtal med Trafikverket i centrala Göteborg. Från och med den första juli 2018 hyr myndigheten in sig på drygt 12 600 kvadratmeter i kvarteret Kopparn i Gullbergsvass.
Publicerad den 25 April 2017
Annons
Image
Trafikverket flyttar till kvarteret Kopparn i Gullbergsvass. Bild: Newsec
Trafikverket flyttar till kvarteret Kopparn i Gullbergsvass.

– Trafikverket efterfrågade en modern och miljöklassad fastighet med närhet till centralstationen, som samtidigt skulle kunna erbjuda en effektiv och flexibel lösning för sitt nya regionkontor i Göteborg. Vi är väldigt glada att ha kunnat tillgodose samtliga dessa behov i kvarteret Kopparn. Med sitt centrala läge ligger fastigheten strategiskt helt rätt på både kort och lång sikt, säger Ulf Birk, uthyrningsansvarig på Newsec.

Alecta köpte fastigheten 2011 och Newsec har varit dess förvaltare sedan start. Under 2016 stod det klart att ett flertal hyresgäster skulle flytta ut, däribland IF Skadeförsäkring som lämnar 9 500 kvadratmeter sommaren 2017. Vakansen fylldes dock snabbt och tack vare kontraktet med Trafikverket är fastigheten nu fullt uthyrd.

– Kvarteret Kopparn ligger mitt i det blivande centralenområdet som genomgår en omfattande om- och nybyggnation de närmaste åren. Trafikverket kommer sannolikt att vara med om en spännande utveckling och vi tror att deras närvaro kan bidra positivt till de förändringar som nu sker, säger Roddy Carlsson, affärsansvarig på Newsec Asset Management.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Newsec på Branschguiden

Newsec – The Full Service Property House in Northern Europe – erbjuder fastighetsägare, investerare och lokalanvändare ett helhetsutbud av tjänster inom rådgivning och förvaltning.

Newsec grundades 1994 och är idag ett partnerägt bolag med ca 2500 medarbetare fördelade på samtliga sju marknader i Norden och Baltikum. Tack vare stora volymer, lokal närvaro och bredd och djup inom många olika verksamhetsområden har Newsec unik kunskap om fastighetsmarknaden i norra Europa.

Sedan 2001 har Newsec två gånger per år gett ut Newsec Property Outlook, en översiktlig och kost...

Läs mer om Newsec på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Flyttar in i centralt pangläge – tar över efter amerikanska jätten

Uthyrning Under våren stängde Pizza Hut en av sina två Göteborgs-restauranger, centralt belägen i Sigillets fastighet i korsningen Kungsgatan-Västra Hamngatan inom CBD. Nu har en populär koncept-aktör huggit på den vakanta lokalen och kommer att slå upp portarna i höst. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige