Image
Ylva Sarby Westman, vd för SBB avknoppningen Neobo.
Ylva Sarby Westman, vd för SBB avknoppningen Neobo. Bild: Pontus Orre

Neobo minskar förvaltningsresultatet med en femtedel

Ekonomi/Finansiering Fastighetsbolaget Neobo redovisar ett lägre förvaltningsresultat under andra kvartalet, jämfört med samma period året innan. Hyresintäkterna steg.
Publicerad den 12 Juli 2023

Hyresintäkterna ökade med 3,3 procent till 220 miljoner kronor (213).

– Vi har lyckats väl med vårt uthyrningsarbete men till följd av ökad utflyttning är uthyrningsgraden oförändrad under kvartalet. Att få ner vakanserna i bostadsbeståndet är ett långsiktigt arbete med fokus på ett antal åtgärder såsom renovering av tomställda lägenheter samt aktiviteter för att öka trivsel och minska omsättningen av hyresgäster, kommenterar vd Ylva Sarby Westman.

Hon uppger också att bolaget är färdigt med årets hyresförhandlingar. Resultatet av det har varit en genomsnittlig ökning av hyrorna med 4,5 procent.

– Ökningen ligger en bit ifrån rådande inflation men historiskt har fastighetsägare fått full kompensation för inflationen över tid, vilket vi bedömer att vi kommer få även framöver, säger Ylva Sarby Westman.

Driftnettot uppgick till 128 miljoner kronor (112).

Förvaltningsresultatet uppgick till 46 miljoner kronor (58). Det lägre resultatet beror på högre finansiella kostnader samt ökade kostnader för central administration. Administrationskostnaderna har under kvartalet belastats med kostnader av engångskaraktär på 6 miljoner kronor.

Totala värdeförändringar i fastighetsbeståndet uppgick till -205 miljoner kronor (-89). Totala värdeförändringar i derivat uppgick till 15 miljoner kronor (23).

Resultatet före skatt var -144 miljoner kronor (-3).

Resultatet efter skatt blev -122 miljoner kronor (-2).

Substansvärde per aktie låg på 46,39 kronor (51,60).

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige